LEKKASJER: Både bilder fra innspilling og detaljer fra neste «Game of Thrones»-sesong har lekket ut. Her Emilia Clarke som Daenerys Targaryen. Foto: HBO
LEKKASJER: Både bilder fra innspilling og detaljer fra neste «Game of Thrones»-sesong har lekket ut. Her Emilia Clarke som Daenerys Targaryen. Foto: HBOVis mer

Hele plottet for neste «Game of Thrones» kan være avslørt

Avslørende detaljer fra innspilling og manus avsløres på løpende bånd.

(Dagbladet): Gjennom seks sesonginnspillinger har gigantsuksessen «Game of Thrones» vært særs godt bevoktet.

Hemmelighetskremmeriet har vært stort, og tv-selskapet HBO har sjelden engang villet bekrefte hvem som har roller i de kommende sesongene. Fanatikere har samlet seg rundt noen få snikbilder for å tolke mest mulig om handlingen som venter, mens HBO har gått hardt ut mot personer som avslører for mye.

Men innspillingen av den syvende sesongen virker å bli annerledes. Siden innspillingen startet i slutten av august har en rekke bilder avslørt mye handling, blant annet hvilke sentrale karakterer som møtes i løpet av neste sesong.

De siste dagene har en annen lekkasje opptatt både «Game of Thrones»-fanatikere og -skuespillere: Hele hovedplottet i de syv episodene av syvende sesong kan være avslørt på nettet, melder blant annet Daily Express.

Svært detaljerte beskrivelser av utviklingene i samtlige episoder har blitt lagt ut på ulike fora på nettet.

- Synd og skam

Vi holder oss for gode til å viderebringe detaljene fra de påståtte lekkasjene her, men nå skal det altså bare et googlesøk til for å få tilsynelatende god innsikt i hva neste sesong bringer.

Slikt opprører både fans som ikke klarer å dy seg og skuespillerne som trakterer rollene i serien. Nathalie Emmanuel, som spiller dronningrådgiveren Missandei i serien, har tatt til Twitter for å lufte frustrasjon.

- Skuffende å se at noen vil ødelegge sesong 7 for alle andre. Jeg forstår ikke hvorfor vi ikke kan fokusere på å lage en god sesong for alle fans i fred og ro. Det er synd og skam, skriver Emmanuel.

Forbi bøkene

Den syvende sesongen blir også den nest siste av fantasy-tv-serien, som nå for lengst har skutt forbi bøkene den er basert på i handling.

Det er fem år siden forfatter George R. R. Martin ga ut forrige bok i serien, kalt «A Dance with Dragons». Serieskaperne David Benioff og D. B. Weiss skriver nå originalinnhold for serien på egen hånd, men har også fått innsikt i forfatterens disposisjoner og planer for plottet videre.

Det har knyttet seg stor spenning til nøyaktig når neste bok i serien dukker opp, men nå virker det som alle involverte har innfunnet seg med at det er tv-serien som kan si «snipp, snapp, snute» først. Det blir etter planen i 2018.

PINLIGE TABBER: Alt går ikke helt etter planen, selv for Game of thrones-skuespillerne. Her er de pinlige glippene som aldri nådde dagens lys, inntil nå. Video: HBO Vis mer