Hele verden får se «Hodejegerne»

Allerede har 47 land sikret seg «Hodejegerne». Produsenten hevder det er tidenes største norske eksportsuksess.

GODE ANMELDELSER: Skuespillerne Eivind Sander og Synnøve Macody Lund våknet opp til femmere etter Hodejegerne-premieren under Haugesund filmfestival. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
GODE ANMELDELSER: Skuespillerne Eivind Sander og Synnøve Macody Lund våknet opp til femmere etter Hodejegerne-premieren under Haugesund filmfestival. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND: Da «Hodejegerne» hadde sin festpremiere under Filmfestivalen i Haugesund i går kveld, var det allerede klart at filmen blir en av tidenes største suksesser for norsk film internasjonalt.

Filmen, som har Aksel Hennie og den danske «Game of Thrones»-stjernen Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollene, skal blant annet settes opp på kino i Nord-Amerika og store deler av Asia.

I Europa er det bare Hviterussland som ikke har skaffet seg filmen, som er den første filmatiseringen av en Jo Nesbø-roman.

Solgt i 47 land - Jeg vet ikke hva som er galt med hviterusserne, men resten av verden får se filmen, sier regissør Morten Tyldum til Dagbladet, når vi møter ham i forkant av gårsdagens norgespremiere.

- Det er jo akkurat dette en regissør ønsker seg, at filmen kommer ut og blir sett, sier Tyldum.

«Hodejegerne» er foreløpig solgt til hele 47 land. Produsent Asle Vatn hevder det er mer enn noen annen norsk film, noensinne.

- Dette er utrolig morsomt å være med på. Vi kaster oss utfor stupet på en måte som vi aldri har vært med på før, sier Vatn til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer