Hele verden lar seg imponere av dette

Men flere beskylder kunstneren for å jukse med tegneprogram.

(Dagbladet): - Jeg har tegnet så lenge jeg kan huske. Jeg hadde aldri trodd at så mange ville se videoen, sier Ted Kim til Dagbladet.

Han har nettopp lagt ut en timelapse av sitt siste kunstprosjekt på nettet. I løpet av en uke er den blitt delt på tegneblogger og i medier verden over.

Han har filmet hvordan tegningen blir til fra et hvitt papir til et fantastisk bilde. Videoen har nesten 150 000 klikk.

Vendepunkt Ted Kim fikk fart på tegneblyanten etter han ble skadet i en skateboardulykke. Da fikk han tid til å tegne mer enn noen gang. Han har også en hjemmeside hvor han legger ut bildene sine.

Den ferske videosuksessen har imidlertid også ført til flere anklager om at han jukser med dataprogrammer.

- Noen sier at deg gjør ikke er kunst eller at jeg ikke kan måle meg med den eller den. Noen sier til og med at det jeg gjorde var manipulert med et dataprogram. Men sannheten er at jeg aldri hadde sett for meg at så mange ville se videoen, sier han.

- Alt er gjort for hånd, understreker kunstneren.

Tok syv dager Han bruker mellom 15 til 40 timer på å tegne et bilde på et papir på 19 ganger 24 tommer.  Han hadde ingen plan for bildet han tegnet på videoen. Prosjektet tok syv dager.

- Selve tegningen tok ikke så lang tid, omtrent 15 timer. Det var filmingen og redigeringen som var tidkrevende, sier Kim.

- Jeg laget videoen for folk som bor i byen jeg bor i. Der har jeg hatt kunstutstillinger i ti år, sier amerikaneren.

Massiv oppmerksomhet Han synes det er sprøtt at hele verden har sett ham tegne.

- Jeg har for det meste holdt meg til å vise kusten min i byen jeg bor i, så det var veldig uventet at videoen skulle få så stor oppmerksomhet, sier kunstneren.

- En gang, i 2003, laget Thrasher Magazine en reportasje om kunsten min, men annet enn det har det bare vært lokalt, sier han.

Hva synes du om amerikanerens tegneferdigheter? Klarer du noe liknende? Send oss klipp på ssc@dagbladet.no.