Hele verdens Kurt

Britene kaller pop-hobbiten Kurt «Lord of the Sings». Rørleggeren fra Bergen har gjort seg bemerket over hele verden.

Det spørs om ikke den australske dommeren Ian Dickson gjorde Kurt Nilsen en kjempetjeneste da han kalte ham en hobbit og levnet ham få sjanser i konkurransen om å bli verdens idol. Slengbemerkningen om rørleggerens utseende fikk tydeligvis folks øyne opp for tobarnsfarens øvrige kvaliteter som sanger. Hele Norges Kurt ble i går hele verdens idol, og vant suverent.

Programmet har vært en suksess i de landene som har arrangert konkurransen, gårsdagens finale vekker naturlig nok enorm oppmerksomhet.

Den britiske avisa The Sun kliner like godt til med et hobbitbilde og tittelen Kurt's Lord of the Sings. Dessuten skriver de at smørblide Kurt ikke var så fornøyd med den britiske konkurrenten Will Young. - Han er et r...høl, skal Kurten ha sagt til en ikke navngitt bergensavis.

Avisa Toronto Star skriver at mens dommerne fokuserte på glipa mellom fortenna til Kurt var seerne mer opptatt av stemmen. Kanadiske Ryan Malcolm endte på sjetteplass, men var ikke spesielt sur av den grunn.

Et kjapt søk på Google viser at Kurt er på god vei til internasjonal berømmelse. Alle, fra australske The Age og ABC via amerikanske CNN og Fox News til britiske storheter som Sky og The Sun melder alle om Kurts seier.

Vil du ta imot det store idolet? Ifølge Bergens Tidende blir det folkefest på Flesland når Kurt lander klokka 13.45 i dag.

TIL FORVEKSLING: Britiske medier er opptatt av Kurts utseende. Det kan han kanskje selge endel plater på?