Helen Davies/ Palle Mikkelborg/ Terje Rypdal/ Brazz brothers

KONSERT: MOLDE (Dagbladet): Få utøvere har gjennom åra sanket så mange seksere på min personlige terning som enten Brazz Brothers eller Palle Mikkelborg/Helen Davies og Terje Rypdal, sammen eller hver for seg.

Men da Moldejazz samlet dem alle til felles konsertering i går kveld, ble resultatet merkelig uforløst, iallfall i den av de to konsertene som ligger til grunn for denne anmeldelsen.

Musikken besto stort sett av kjente Mikkelborg- og Rypdal-temaer samt noen Brazz Bros-originaler, og selvsagt ble de ikke dårlig spilt. Rypdal (elgitar), Davies (keltisk harpe), Mikkelborg (trompet, synth) og Brazz Brothers spilte utmerket, som alltid, men selv topp ingredienser resulterer ikke alltid i en perfekt cocktail. Messing-arrangementene tok et eller annet, kanskje dynamikk, bort fra Rypdal/Mikkelborg-komposisjonene, og Rypdals elgitar og de mange messinginstrumentene var heller ikke en udelt vellykket klangkombinasjon. Dermed ble forløpene med bare få musikere i sving, og ikke minst Helen Davies' solonumre, de mest vellykte, i en konsert som bar Mikkelborgs gamle «Journey to ...»-tittel, men som i går avtvang et «what?» som et ekstra sisteord.