Helen Davies/ Palle Mikkelborg/ Terje Rypdal/ Brazz brothers

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: MOLDE (Dagbladet): Få utøvere har gjennom åra sanket så mange seksere på min personlige terning som enten Brazz Brothers eller Palle Mikkelborg/Helen Davies og Terje Rypdal, sammen eller hver for seg.

Men da Moldejazz samlet dem alle til felles konsertering i går kveld, ble resultatet merkelig uforløst, iallfall i den av de to konsertene som ligger til grunn for denne anmeldelsen.

Musikken besto stort sett av kjente Mikkelborg- og Rypdal-temaer samt noen Brazz Bros-originaler, og selvsagt ble de ikke dårlig spilt. Rypdal (elgitar), Davies (keltisk harpe), Mikkelborg (trompet, synth) og Brazz Brothers spilte utmerket, som alltid, men selv topp ingredienser resulterer ikke alltid i en perfekt cocktail. Messing-arrangementene tok et eller annet, kanskje dynamikk, bort fra Rypdal/Mikkelborg-komposisjonene, og Rypdals elgitar og de mange messinginstrumentene var heller ikke en udelt vellykket klangkombinasjon. Dermed ble forløpene med bare få musikere i sving, og ikke minst Helen Davies' solonumre, de mest vellykte, i en konsert som bar Mikkelborgs gamle «Journey to ...»-tittel, men som i går avtvang et «what?» som et ekstra sisteord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer