Helena og gutta

Danmarks peneste dame tok bilder av Danmarks beste popgutter. Se Helenas bilder kun på FREDAG.

Se musikkvideoen til låta «Comforting Sounds Helena Christensen er klar med kameraene. Hun befinner seg i Luftkastellet - et stort, tomt lokale nede ved kanalen i København. Om sommeren er dette et sted fylt av sommerkledte mennesker, kalde drinker og heite DJer.

Denne iskalde marsmorgenen er det åsted for promotionfotografering av dansk musikks store eksporthåp: Mew. Bandmedlem Silas Graae får reinsdyrhornene på hodet. Christensen har planer om å lage en collage, forklarer hun.

- Jeg har hørt Mew siden 1993. Det er akkurat min stil. Jeg elsker sånn dyster, melankolsk, psykosomatisk musikk. Det blir man i så godt humør av.

Helena Christensen er stadig modell, men jobber mer og mer med fotografering. Hun er likevel ikke klar til å bytte yrke fullstendig.

- Neineinei. Det kan man jo ikke leve av, forklarer hun.

- Jeg bruker vel halvparten av tiden min på foto, halvparten på å være modell. Halvparten av arbeidstiden, altså. Jeg har mye fritid. Det er bra å ha et yrke som ikke er rutinepreget, som går litt i bølger. Når du får et barn, blir jo

livet litt rutinepreget.

- Hva liker du best - å ta bilder eller å bli tatt bilde av?

- |Hmm. Jeg liker helt klart best å ta bilder. Jeg har mye mer kontroll over det som skjer da. Men jeg ville aldri byttet bort livet som modell. Der er en fantastisk ukomplisert jobb hvis du har styrken til å takle de bivirkningene som det fører med seg.

- Hva skal man gjøre med ham? Hva fanden skal man gjøre, sier makeupjenta og ser på et av bandmedlemmene.

- Kan du ikke gjøre ham litt stygg, spør Helena Christensen.

Helenas bilder av Mew:

FORAN OG BAK:</B> Helena Christensen jobber halvparten av tida foran kamera. Den andre halvparten tar hun bilder av sjøl. Se hennes bilder av Mew nederst i artikkelen.