Tar sterk avstand: Artist Helene Bøksle, her fotografert under Melodi Grand Prix finalen 2011 i Oslo Spektrum, tar sterk avstand fra at musikk hun medvirker i er brukt i en video Anders Behring Breivik har lagt ut på nett. 

Foto: Håkon Eikesdal
Tar sterk avstand: Artist Helene Bøksle, her fotografert under Melodi Grand Prix finalen 2011 i Oslo Spektrum, tar sterk avstand fra at musikk hun medvirker i er brukt i en video Anders Behring Breivik har lagt ut på nett. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Helene Bøksle misbrukt i Breivik-video

Anders Behring Breivik oppgir sanger Helene Bøksle som en favorittartist. Bøksle tar sterkt avstand fra at han i en video har benyttet musikk hun medvirker i.

(Dagbladet): I sitt manifest oppgir Anders Behring Breivik at artisten Helene Bøksle er en av hans favoritter. Han har i en propagandavideo på nett brukt musikk fra datspillet "Age of Conan" hvor Helene Bøksle synger. Han skriver hennes sangstemme er perfekt å lytte til mens man begår det han kaller martyrhandlinger.

- Tar sterkt avstand - Jeg er gjort kjent med at den siktede skal ha benyttet seg av en sang hentet fra Age of Conan-soundtracket, et album hvor jeg medvirker på enkelte spor, skriver Helene Bøksle i en pressemelding.

- Jeg har selvsagt aldri godkjent en slik bruk, og jeg tar sterkt avstand fra å bli brukt i en slik sammenheng. Dette er først og fremst en ufattelig tragedie, og mine tanker går til alle pårørende som er rammet av disse grufulle handlingene, skriver Bøksle. 

"Perfekt å dø til" "Se for deg følgende... at du hører denne sangen mens du kjemper på for å utslette en av fiendens flanker..."

"Denne engleaktige stemmen synger til deg fra himmelen... Denne stemmen er alt du hører mens ditt lys blir mørke og du entrer himmelriket. "

"Det må virkelig være den mest fantastiske måte å dø en ærefull martyrdød i strid på", skriver Behring Breivik i sitt såkalte manifest.
Det synges på gammelnorsk og Behring Breivik beskriver musikken som motiverende.