Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Helene Olafsen blir TV 2-programleder

Jubler over ny jobb.

COMEBACK: Helene Olafsen har vært å se på skjermen gjennom OL. Nå har hun funnet et mer langvarig TV-hjem, som programleder for TV 2. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
COMEBACK: Helene Olafsen har vært å se på skjermen gjennom OL. Nå har hun funnet et mer langvarig TV-hjem, som programleder for TV 2. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I høst vant tidligere snowboarder Helene Olafsen (28) «Skal vi danse» på TV 2. Etter en spennende finale mot skuespiller Cengiz Al var det til slutt 28-åringen som stakk av med seieren, og feiret med et jubelbrøl.

De siste månedene har hun vært å se på NRK og på jobb for Discovery, og var blant de heldige som fikk reise til Sør-Korea under OL. Nå gjør idrettsprofilen comeback hos TV 2.

I en pressemelding skriver kanalen at Olafsen blir å se på deres flater fremover, som en del av både sports- og underholdningssatsingen deres.

- «Kanal-hore»

- Jeg har lyst til å utvikle meg videre som programleder, og jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer i TV 2, sier hun i en pressemelding torsdag.

Pressemeldingen opplyser om at Olafsen selv hadde flere tilbud, men at hun valgte TV 2 etter en «knivskarp konkurranse», ifølge sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

Olafsen forteller at hun gleder seg til å begynne, og kan røpe at de allerede holder på å utvikle flere produksjoner.

Jansen Hagen forteller at det i første omgang for den tidligere snowboarderens del vil bli Tour de France og fotball-VM på tapetet.

Det er derimot ikke bare sportsreporter vi får se henne som.

- Helene Olafsen er et av de største programledertalentene der ute, og vi er veldig glade for at hun nå blir sentral i flere TV 2-satsinger, sier programredaktør Jarle Nakken i pressemeldingen.

Til VG forteller den allerede veletablerte TV-profilen at det først var i januar at avtalen med kanalen ble klar, etter flere måneder med diskusjoner. Hun tror ikke Discovery blir sure for at hun nå velger å gå til konkurrenten.

- I Discovery har jeg jo bare jobbet med OL, så jeg tror ikke de blir sure for det. Jeg håper ikke det i hvert fall. Jeg har jo vært innom NRK også, og har jo blitt en «kanal-hore», om det er lov til å si det. Men nå får jeg mer forutsigbarhet, og det fristet veldig, sier hun til avisen. ​

Forbilde

Helene var den første av årets deltakere til å kapre en finaleplass, etter at hun og hennes dansepartner Jørgen Nilsen gikk direkte videre til finalen, etter at stemmene var talt opp.

Helene og Jørgen valset seg på parketten til gode poengsummer fra dommerne, og hadde ikke hatt planer om å gi seg med det første. Det resulterte til slutt i en seier.

BITTER: Den tidligere snøbrettkjøreren, Helene Olafsen har imponert stort denne våren med sin innsats i «Mesternes mester». Dessverre glapp seieren såvidt, etter en nervepirrende duell med Anders Jacobsen. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer Vis mer

Som tidligere profesjonell snowboardkjører har hun tidligere uttalt til Se og Hør at det er visse likheter mellom dansingen og hennes tidligere karriere.

- Både snowboard og dans har mye fokus på teknikk, men der stopper også likhetene. Men jeg tror mange idretter kan lære mye av dans, sa hun.

- Små jenter kommer nå bort til meg og sier at de tenkte på meg mens de var på fotballtrening, og at det fikk dem til å holde ut. Jeg er ikke opptatt av å være kjendis, men dersom jeg er et godt forbilde, er det veldig hyggelig å bli gjenkjent. Det er kult å kunne være et forbilde på den riktige måten, og det tar jeg med stort alvor, forklarte hun.

Hvorvidt rollen som programleder speiler seg i den tidligere snowboardkarrieren, har hun ikke uttalt seg om ennå. Hun har derimot erfaring i fleng, som blant annet programleder for «Beat for beat» og «Spårtsklubben».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!