Helfeit klubbkonsert med U2 og Salman Rushdie

LONDON (Dagbladet): Fett! I går kveld spanderte Bono og U2 en intimkonsert for noen utvalgte i London. Og, det ble fett, fett, fett og atter fett. Med rockekulturens sikkerhetsråd på galleriet: Elvis Costello, sir Bob Geldof og Sting. Pluss Fatwa-rocker Salman Rushdie.

- Godt å se dere. Takk! sa Bono med Bono-solbriller og svart skinnjakke. Han kan kle seg, den gutten, sjøl om han har rundet de 40. The Edge er også på kanten, men da han fisket fram noen gamle riff fra albumet «Achtung Baby» (1991) og kastet en bayer i lufta... «Until the end of the world».

Bono med følge så ut til å nyte hvert riff, hver s ataniske verselinje foran et lite, men hysterisk folk, da de varmet opp foran USA-turneen. Som de skal ut på, blant annet for å promotere det nye albumet «All That You Can't Leave Behind».

Og for å gi fansen «Where The Streets Have No Name», «Who's Gonna Ride Your Wild Horses», «Desire», «Fire» og «Sunday Bloody Sunday».

Politisk korrekte

Bandet, som har holdt sammen siden 1977, kan med rette bli beskyldt for være ekstremt politisk korrekte. Fordi de støtter både den 3., den 4. og den 5. verden.

- Det tar på å være politisk korrekt, du blir oppfattet som en hykler hvis du blir funnet drita utenfor en bar. Men, sånn er det, sa Bono. Som ikke messet mye.

- Denne er for alle våre venner her i kveld, men også for alle de vennene vi har mistet, sa Bono, og ga oss «Stuck In The Moment You Can't Get Out Of».

Synd det var så bra. For de mange tusen som sto utenfor, den ekte fansen. De uten billett. Som ville betale Dagbladet 4000 kroner for vårt inngangskort.

Fred på jord

Det er soler og halve fullmåner siden U2 har gjort en klubbkonsert som dette. At de fortsatt mestrer å gå ned fra stadionformatet og få ei lita kneipe til å tilte, det betyr at de ikke har glemt at de egentlig er fire vanlige gutter fra Dublin. Som i kraft av sin musikk gidder å engasjere seg.

Kompis Rushdie fikk da også en varm hilsen med låta «Peace On Earth» fra det siste albumet. Ikke å så merkelig, Salman har skrevet teksten. Han takket for applausen fra salen med V-tegnet.

  • U2s verdensturné starter i Miami 24. mars. De kommer ikke til Norge.
VARM: Bono og U2 varmet opp foran bandets USA-turné i går kveld.