Helfrelst på 3D

Han jobber med 3D-video, animasjon og superavansert teknologi. Ivar Kjellmo har vakt oppsikt med videokunsten sin i inn- og utland. Ikke rart at Telenor slo klørne i ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er svinaktig heldig som kan tjene til livets opphold på noe som ligger svært tett opp til det jeg arbeider med som kunstner. Ikke alle får anledning til det , sier Ivar Kjellmo.

I avdelingen for anvendt medieteknologi jobber han med ting han bruker i arbeidet som videokunstner - på computerutstyr så avansert at det er en drøm.

- Min private maskin blir som en «krigsmodell» i sammenlikning, enda den ikke er dårlig! Vi jobber blant annet med virtual reality, web-sider og digital behandling av bilde og lyd, multimedia. Ellers hadde det vært vanskelig, eller umulig, å livnære seg av videokunst. Svært få klarer det. Men jeg får ikke tid til å jobbe så mye kunstnerisk for tida. Det kommer, det rg. Må lære å bruke tida mi fornuftig.

Billedkunst

Kjellmo gikk på malerlinje ved Kunstakademiet i Trondheim da han meldte seg på et kurs i intermedia. Siden har han ikke jobbet med annet.

- Jeg har holdt på i tre- fire år og tror jeg har funnet formen. 3D-programmer som jeg lager video av, er mitt medium, sier Kjellmo.

Først tegner han objekter som kan dreies rundt sin egen akse og beskues fra alle kanter. Etterpå kan det legges på ulike materialer. Deretter kan han enten lage animasjon, eller kjøre kameraet gjennom et virtuelt rom. Eller bevege kamera rundt objektet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer