Helfrelst

KRISTIANSAND (Dagbladet): Elvis, spilt av en kvinne på norsk - men uten drag av transvestisme. Lill-Marit Bugge byr showpublikummet på Sørlandet et annerledes påskespill med premiere i dag.

- Det passer bra å feire Elvis i påsken i Kristiansand. Dette er ikke Elvis-blasfemi. Det er en hyllest, sier Lill-Marit Bugge.

Bugge har oversatt 14 Elvis-melodier til norsk - blant dem «In the Ghetto», «Always on my Mind», «Hound Dog» og «CC Rider». Musikken står et fullt orkester, tre blåsere og pikekoret «My Sweet Inspirations» for, mens Elvis alias Lill-Marit er alene på scenen.

Showet bindes sammen med fortellinger fra Elvis' liv og med dikt hun har skrevet selv. De skildrer hennes forhold til ham, lydsatt med original-Elvis-musikk.

TV-kjendis

41-åringen - født samme år som Elvis begynte å farge håret svart - er hjemvendt kristiansandsjente med fartstid blant annet som svensk TV-kjendis. De siste to- tre årene har hun hatt egen sommerforestilling og har satt opp «Nissepikenes julekabaret» med Kristiansand Dameteater.

Nå trår hun til med kveldsshowet «The King and Me» på Caledonien i Kristiansand.

- Elvis?
- Plutselig slo Elvis ned i meg, og jeg fikk en intuitiv følelse: Dette er det jeg skal gjøre nå, selv om det ikke er meg å dra på leppene og vrikke på hoftene. Det så jeg foran speilet. Men musikken er meg, sier Lill-Marit Bugge.

Showet dreier seg om idoler og identifikasjon. Hvorfor er det så mange fans som dyrker Elvis som en gud - og hvorfor velger noen Elvis, mens andre slår seg på Jesus? undrer Bugge.

Grepet

- Jeg har hørt musikken, lest bøker, fått mye fra Internett og har diskutert med Kjetil Rolness, som skriver bok om Elvis nå. Jeg er dypt fascinert og grepet av mannen og skjebnen. Men jeg har ikke diskutert ham med fans - jeg er litt redd for «å diskutere kristendommen med de kristne,» sier hun.

Elvis går på scenen i dag, langfredag og påskeaften. Etter påske går showet noen dager i uka fram til 2. mai.
Og blir det suksess, betyr det turné.

<BR>IDOLET:</B> I Kristiansand er Elvis kvinne, blond, tupert og synger på norsk.