Helfrelste rockere

I går var det lanseringsfest for plata «Perleporten», hvor rapperen Diaz er en av artistene. Naboene må ha begynt å lure da dundrende rapptoner strømmet ut fra lokalene til Frelsesarmeens tredje korps på Grünerløkka i Oslo i går kveld. Forklaringen er enkel: Det var lanseringsfest for plata «Perleporten», hvor rapperen Diaz er en av artistene.

- Jeg regner med at jeg er den første rapperen som står på denne scenen, sa Diaz før han satte i gang med sin «Takk». Egentlig fikk han tildelt «Å nåde stor» («Amazing Grace»), men han valgte å gjøre det på sin egen måte. - Jeg måtte gjøre det som var riktig og ekte for meg, sa Diaz, som allerede har innlemmet «Takk» i standardrepertoaret sitt. Som alle de andre artistene hadde heller ikke han noen problemer med å stille opp for Frelsesarmeen:

- Det er stort å få være med på dette. Jeg gjør det fordi jeg har gode vibber på folka som jobber der.

Lover resultater

«Perleporten» er et samarbeidsprosjekt mellom Frelsesarmeen, plateselskapet EMI og Dagbladet.

Dagbladets Tom Stalsberg startet for fem år siden det som er blitt en tradisjon; hver desember stiller kremen av norske artister opp og holder gatekonserter til inntekt for Frelsesarmeen.

I fjor spilte musikantene inn 434000 kroner på gata. Mange av de samme artistene er med på plata. Et kamerateam har fulgt hele prosessen, fra idéstadiet til plata var ferdig innspilt. Resultatet kommer som en dokumentar på TV2 16. desember. På lanseringsfesten i går ble det vist utdrag fra filmen, og Magnus Grønneberg, Diaz og D.D.E. framførte sine tolkninger av Frelsesarmeens gamle slagere. Alle har stilt opp gratis, og inntektene fra plata går uavkortet til rusomsorg. - Nå begynner vår jobb, dere har gjort deres, takket Njål Djurhuus, informasjonssjef i Frelsesarmeen, og lovet at hver krone kommer fram til de som trenger det mest.

Gamle venner

D.D.E. bidrar med sin versjon av «Blott en dag» på plata. - Vi måtte nesten grine oss til den sangen. Den er så fin! sier Bjarne Brøndbo. D.D.E. og Frelsesarmeen har samarbeidet før, så det var ikke nei i Namsos-gjengens munn da de ble spurt.

- Vi har jo vært Julemusikanter noen år, og så spilte Frelsesarmeens hornorkester på en av sangene på juleplata vår. Vi er beæret over å få være med på et sånt prosjekt, ikke minst fordi det er en samling av Norges beste artister som er med på denne plata, sier Brøndbo.

Eivind Rølles i EMI forteller om stor velvilje blant artistene som ble kontaktet: - Reaksjonene var forskjellige, noen synes at dette lå for langt fra det de driver med ellers, de liker ikke å synge på norsk eller står ikke inne for budskapet, men la meg prøve! sa alle sammen, forteller Rølles.

<B>FAVORITTSANG:</B>Bjarne Brøndbo og resten av D.D.E. stilte med mandolin og trekkspill for å spille "Blott en dag", deres yndling blant Frelsesarmeens sanger.
<B>RAPPER PÅ NORSK:</B> Diaz bidrar med "Takk" på "Perleporten". -Det er klart den er annerledes enn resten, men jeg syns likevel at den passer inn, sier Diaz.
<B>SAMMEN FOR ARMEEN</B>Her er noen av artistene som er med på "Perleporten"