Helgas filmpremierer

Denne helga på et kinolerretet nær deg: svensk jalla-politi, romantikk med J-Lo, eskimo-tegnefilm og nytt drama fra Spike Lee.

Denne filmhelga står i skandinavias og amerikas tegn. Nye filmer på kino er en småbykomedie fra Sverige, en tegnefilm for barn fra Danmark og en romantisk askepottkomedie pluss ett New York-drama fra USA.

Kopps

Komedie om en nedleggelsestruet polististasjon i en småby i Sverige.

Regissør Josef Fares er mannen bak komediesuksessen «Jalla! Jalla!». Nå er han tilbake med komedie nummer to. I hovedrollene finner vi de samme gutta som i forrige film, Fares Fares og Torkel Petterson. Arbeidskameratene ved den lokale politistasjonen har ikke akkurat hendene fulle med store kriminalgåter. Alenefaren Jacob har derfor god tid til å jakte på kjærligheten via kontaktannonser. Benny kan gi seg dagdrømmene i vold, som gjerne involverer tøffingen Bruce Willis. Men så trues stasjonen med nedleggelse og gjengen må finne på noe lurt...

Svensk komedie av Josef Fares. Med Fares Fares, Torkel Petersson, Göran Ragnerstam, Sissela Kyle, Eva Röse, Christian Fiedler, Erik Ahrnbom m.fl. i rollene.

Les mer om «Kopps» på Filmweb, eller på filmens hjemmeside.

Dette er Fares\' vanskelige andrefilm, og den har ikke blitt fullt så godt motatt i hjemlandet som hans første suksess:

«Några plumpa repliker och ytlighet gör «Kopps» till en mer lättviktig, och lättglömd, film än «Jalla! Jalla!»», mente anmelderen i svenske Aftonbladet.

««Kopps» är inte en ny «Jalla! Jalla!», varken genre- eller betygsmässigt, men en habil komedi», mente anmelder i Svenska Dagbladet.

Magisk møte på Manhattan

J-Lo i moderne askepotteventyr.

Jenniffer Lopez spiller alenemoren Marisa som jobber som værelsespike på et fint hotell. En dag kan hun ikke dy seg for å prøve en av gjestenes kjoler, og akkurat da kommer prinsen inn - og tar henne for en fin dame. Prinsen, eller senator Chris Marshall som han figurerer som i filmen, spilles av kjekkasen Ralp Fiennes. Senatoren og værelsespiken tiltrekkes av hverandre, men et slikt forhold gå bra?

Filmen er laget av Hong Kong-regissøren Wayne Wang, tross sin action-bakgrunn slo igjennom i USA med filmene «Smoke» og «Blue In The Face».

Amerikansk romantisk komedie av Wayne Wang, med Jennifer Lopez, Ralph Fiennes, Bob Hoskins, Natasha Richardson, Stanley Tucci, Priscilla Lopez m.fl. i rollene.

Les mer om «Magisk møte på Manhattan» på Filmweb eller på filmens hjemmeside.

Filmen har ikke akkurat sprengt ros-barometeret blant amerikanske kritikere:

«Like formelpreget, forutsigbar og næringsrik som en McDonalds apple pie, og som kan kastes etter en gangs bruk», melder Washington Post.

Flere anmeldelser finner du på Rotten Tomatoes.

25th Hour

Spike Lee i regissørstolen, Edward Norton i hovedrollen, New York som bakteppe og musikk av Bruce Springsteen. Lovende...

25th Hour er historien om Monty Brogans (Edward Norton), som om knappe 24 timer skal i fengsel i sju lange år. Han er ikke sikker på hvordan livet har ført han dit han er, men nå må han foreta noen vang - i 25. time.

Filmen er regissert av Spike Lee, mannen bak filmer som «Do the Right Thing», «Jungle Fever», «Malcolm X» og «Summer of Sam».

Amerikansk drama av Spike Lee, med Edward Norton, Philip Seymour Hoffman, Anna Paquin, Brain Cox, Barry Pepper, Rosario Dawson og Tony Siragusa i rollene. I tillegg er Tobey Maguire produsent.

Les mer om «25th Hour » på Filmweb, eller på filmens hjemmeside.

Amerikanske medier er både skuffet og imponert over denne filmen:

«En ny film som besviser at til tross for sitt talent og evne til å tiltrekke seg gode skuespillere, må regissør Spike Lee slutte å overfylle fortellingene sine», mente en skuffet anmelder i USA Today

«Spike Lee avfyrer fra alle pistolsylinderne, og skuespillerne matcher hans energi. Edward Norton er dynamitt», mente en entusiastisk anmelder i Rolling Stone

Les flere amerikanske anmeldelser på Rotten Tomatoes.

Gutten som ville være bjørn

Tegnefilm for barn om en liten eskimogutt som gjerne vil bli bjørn.

Historien om en liten gutt som vokser opp hos en isbjørnbinne, og som lærer alt det en ekte bjørn skal kunne. Men en dag innhentes han av fortiden og bringes tilbake til menneskene. Her må han ta et alvorlig valg om hva han egentlig vil være - et menneske eller en bjørn.

Dansk animert barnefilm av Jannik Hastrup. De norske stemmene leses av Anne Marit Jacobsen, Grethe Kausland, Martin Lange, Nicolay Lange-Nielsen, Morten Røhrt, Marianne Westby m.fl.

Les mer om «Gutten som ville være bjørn» på Filmweb, eller på sidene til dansk TV2.

Filmen deltok i barneprogrammet under filmfestivalen i Berlin, og har også fått rosende kritikker i dansk presse:

«Jannik Hastrups ambitiøse tegnefilm «Drengen der ville gøre det umulige» er rolig, smuk og bevægende», meldte Berlingske Tidende.

«Her er en født klassiker i tegnefilmkunsten: Morsom uden overdrivelser, alvorlig uden patos, original uden enhver søgthed», var dommen til anmelder i Politiken. For å bestille billetter til en av premierefilmene, gå hit.