Helgas klubbeventyr

Coldplay-vorspiel, reggae, svenskebesøk og veteranhouse fra Tromsø. Her er helgetilbudet til Oslos klubbere

Før Coldplay setter inn

Det er viktig med vorspiel. Ofte er jo vorspiel det aller morsomste. Blande vodka med eplejuice, spise potetskruer med paprika og kanskje sminke seg litt med vertinnens øyenskygge. Kanskje kline litt, se på bilder fra tidligere vorspiel, ta bilder med drinker i hendene og smil om munnen. Spille musikk. Volumknappen går høyere og høyere. Danse. Synge. Åååå, det høres så gøy ut.

På John Dee har de vorspiel før Coldplay-konserten i kveld. Om det er høy potetskruefaktor der, vet jeg ikke. Men gjestene på vorspielet slipper først inn på konserten, så det kan være en motivasjon i seg selv. Konserten er nemlig helt utsolgt, så det kan være vanskelig å få en god plass. Og husk at det lønner seg å ha noen å kline med på konserten. Jeg blir i alle fall jævlig deppa av sånn emo-musikk hvis jeg ikke har noen sterke armer rundt meg. Hvis dere lurer på hvem som skal ha nachspiel så tar John Dee seg av det også.

Nachspiel, ja. Men det er en helt annen historie.

Coldplay-vorspiel og -nachspiel på John Dee i Oslo klokka 18.00 i kveld

Fot-fôr

DJ G-Ha har med seg en spesiell gjest på sitt hjertebarns-konsept Footfood i kveld. Gjesten er Rune Lindbæk. Rune har nettopp gitt ut albumet Moonflowers sammen med Natt&Dag-redaktør Gaute Drevdal. Og han har også startet sitt eget plateselskap, Romklang. Jeg synes Romklang er et veldig fint navn på et plateselskap. Alle som vil høre G-Ha og Rune Lindbæk spille plater kan i kveld ta turen til Fonii. Det blir garantert mye hoftevrikking og god stemning. Best foot forward!

Fonii i Oslo fredag 12. juli

Solskinnshistorie

Solea Amphibia er et av de nye navnene innen ambient, dub og triphop-sjangren. Lars Marcus-Jungell, som moren hans kaller ham, har to album bak seg - Say Infected og Stratosphere. Han har rotert med låten «Virtual Sine Wave» på MTV Chill Out Zone i både Storbritannia, Polen og Italia.

I kveld vil han gjøre en times live-sett på Living Room i Oslo og vil spille et mer up-beat sett enn hva du vanligvis finner på platene hans. På www.nobones.co.uk kan du finne realaudio klipp fra begge albumene.

Livingroom i Oslo, fredag 12. juli.

I don\'t like reggea...

...I love it. I morgen blir det «Reggae Regular Spesial» på John Dee i Oslo. DJ Glennie, DJ Harmony & Jurior Maestro, MC Ras Steven og MC Ras Ches skal gjøre sitt aller beste for å holde temperaturen på karibisk nivå. Det blir salg av afrikansk musikk og andre afrikanske effekter. Rom og cola til alle!

I Puben blir det «Fully Equipped» med DJ Ross. Han startet i 1998 hiphop klubben Soul Kitchen. Siden den gang har han spilt på diverse klubber i Oslo, Quartfestivalen og Moldejazzen. Ross spiller gammel og ny hiphop med innslag av R&B. Corvousier til alle!

John Dee i Oslo, lørdag 13. juli.

COLDPLAY:</B> Det brItiske bandet Coldplay gjester Oslo i kveld.
KOMMER IKKE:</B> Bob Marley kommer ikke, men karibisk blir det uansett.