ENDELIG TILBAKE: Mange har ventet på ny sesong av Netflix-serien «Narcos». Foto: Netflix
ENDELIG TILBAKE: Mange har ventet på ny sesong av Netflix-serien «Narcos». Foto: NetflixVis mer

Helgas strømmetips: Gode tider for krimelskere

Strømmetjenestene overgår hverandre med kvalitetskrim. Her er våre anbefalinger.

NARCOS SESONG 2

Netflix

Mange, mange Netflix-kunder har ventet på dette i et helt år nå, men fredag er endelig en ny sesong av storsuksessen «Narcos» tilgjengelig på strømmetjenesten.

Første sesong av denne historiske «true crime»-dramatiseringen om narkobaron Pablo Escobar var nesten hypnotisk avhengighetsskapende, og ble rost opp i skyene av blant annet Dagbladets anmelder. Andre sesong skildrer Escobar i en ny fase av livet, for å si det sånn.

THE NIGHT OF

HBO Nordic

Foto: HBO
Foto: HBO Vis mer

Apropos true crime/krim fra virkeligheten: HBO traff godt med dokumentarserien «The Jinx» (må ses), og har i sommer fulgt opp med det som må beskrives som «fiktiv true crime», hvis det gir noen mening.

«The Night Of» gir nemlig et mer detaljert innblikk i rettsgangen enn de fleste andre krimserier, men er minst like spennende. Og utrolig velspilt. Dagbladets anmelder ga serien en femmer. Miniserien er tilgjengelig i sin helhet nå.

OJ SIMPSON: MADE IN AMERICA

NRK.no

Foto: AP
Foto: AP Vis mer

NRK har jaggu sikret seg rettighetene til det som seiler opp som kandidat til tidenes true crime-dokumentar: «OJ Simpson: Made in America» består av fem episoder i spillefilmlengde, og tar seg god tid til både den mytiske megakjendisen OJ Simpson og den minst like mytiske rettssaken mot ham. Og rekker samtidig intet mindre enn å nøste opp hele fortellingen om USA fra 60-tallet og til i dag.

Må forresten ikke forveksles med den høyst severdige dramatiseringen «The people v. OJ Simpson», som først og fremst tar for seg den vanvittige rettssaken. Den ser du på Viaplay.

MALTESERFALKEN

Netflix

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Netflix satser ikke akkurat knallhardt på klassikere, men iblant dukker det da opp perler. Er du glad i krim, er «Malteserfalken» fra 1941 rett og slett umulig å komme utenom, som et tidlig kroneksempel på film noir-bølgen.

Udødelige Humphrey Bogart er lakonisk og ikonisk som privatetterforsker Sam Spade, som manøvrerer seg gjennom en tåkete labyrint av et plott om jakten på en ettertraktet falkestatuett.