KOMMENTARER

Reiseregninger

Helge André Njåstads kreative reiseregningsvirksomhet stinker

Men i motsetning til sin bedragerisiktede partikollega Mazyar Keshvari dro Njåstad i det minste på turene han skrev utlegg for.

Kreativ: Fremskrittspartiets Helge Andre Njåstad. Her under Fremskrittspartiets landsmøte.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Kreativ: Fremskrittspartiets Helge Andre Njåstad. Her under Fremskrittspartiets landsmøte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg vil be min familie, kolleger, Stortinget som institusjon og det norske folk om unnskyldning», sa Mazyar Keshvari i fjor høst.

Intet mindre. Men så hadde også Frp-politikeren mye å beklage.

I fjor høst avslørte nemlig Aftenposten hvordan Keshvari skrev fiktive reiseregninger til Stortinget for flere tusen kroner. På bare et par år hadde Keshvari levert udokumenterte utlegg for 290.000,-. Reiseregninger for reiser han aldri dro på.

Stortingets regelverk er svært generelt og tillitsbasert. Keshvari utnyttet hullene slike ordninger lager i systemet, og hentet store penger ut av dem.

I dag handler det imidlertid ikke om den bedragerisiktede Keshvari. Etter avsløringer fra NRK er det hans partikollega Helge André Njåstad som befinner seg i søkelyset. Også hans reiseregningsvirksomhet framstår lyssky.

De siste åra har Njåstad en rekke ganger kombinert opphold på fjonge hoteller med korte jobbmøter. Med seg på tur har han hatt med familien. Selv om han ikke fakturerte Stortinget for kostnadene ved deres ferieopphold, har folkets penger betalt for hans.

I påska var for eksempel Njåstad på Geilo med sine foreldre, sønn og daværende samboer. I samme periode oppgir Njåstad å ha hatt møte med med selskapene Tippetue Arkitekter og Privatmegleren, for å snakke om Plan- og bygningsloven. Møtet foregår i i lobbyen på det flotte hotellet Dr. Holms.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer