Vinterdans fra Marit Beate Kasin:

Helge Ingstad ville vært stolt

En debutant som har skrevet en umiddelbar klassiker innenfor villmarksprosa.

EN KLASSISKER: Marit Beate Kasin er hundekjører og journalist i avisa Valdres på Fagernes. Hun er ute med «Vinterdans» som vår anmelder mener er en umiddelbar klassiker innenfor villmarkens prosa.Foto: Dominik Fleischmann
EN KLASSISKER: Marit Beate Kasin er hundekjører og journalist i avisa Valdres på Fagernes. Hun er ute med «Vinterdans» som vår anmelder mener er en umiddelbar klassiker innenfor villmarkens prosa.Foto: Dominik Fleischmann Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom NRKs brede dekning av Finnmarksløpet er vi nordmenn blitt kjent med et helt egenartet miljø innen konkurranseidrettens verden. Hundeførerne er nesten som en egen rase: Søvndepriverte, med frost i revepelshetta, driver de hundespannene sine tusen kilometer over vidda all slags ekstremvær. For alle som interesserer seg for feltet har Marit Beate Kasin nå skrevet en grundig innføring i løpets psykologi og i langdistansehundekjøring generelt. Men de litterære kvalitetene til «Vinterdans» gjør dette til ei bok for flere enn de spesielt interesserte. «Vinterdans» er formet som en dannelsesreise. Den skildrer forfatteren fra barndomsår via studier til nybegynner som hundekjører og mot målet om å bli norgesmester i hundekjøring. Fra sitt utkikkspunkt bak hundespannet skriver Marit Beate Kasin fram sinnets og naturens nyanser, mellom vinterstorm og hvit stillhet, med følsomhet og presisjon.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer