Helge Lien Trio

«Historisk» norsk jazzdebut på japanske DIW.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helge Lien Trio (Lien, piano; Frode Berg, bass; Knut Aalefjær, trommer) cd-debuterte med «What Are You Doing The Rest Of Your Life» for norske Curling Legs i fjor. Med oppfølgeren «Spiral Circle» er trioen første nordiske artist på det store japanske jazzselskapet DIW, noe som betyr bred internasjonal distribusjon.

Nå er det ikke akkurat mangel på pianotrioer i verden (jmf. Jarrett, Mehldau, Svensson etc.), men Lien-trioen har så visst ingen grunn til å stå med lua i handa. I en sedvanlig distinkt og delikat Jan Erik Kongshaug-produksjon søker, slentrer og stormer den gjennom fem Lien-komposisjoner pluss originale versjoner av Denny Zeitlins «Quiet Now», Wayne Shorters «Speak No Evil» og Paul Desmonds Brubeck-klassiker «Take Five», og legger for dagen en sterk og original gruppeidentitet. Liens anslag er nydelig og de melodiske vandringene hans fascinerende; Berg definerer sin bassistrolle bredt og utfører den overbevisende, og det samme gjelder i høy grad Aalefjærs perkussive rolle. «Spiral Circle» kan trygt kalles en knallsterk dokumentasjon av en ytterst lovende trio, og er en cd som vil bli lagt internasjonalt merke til som enda et spennende norsk bidrag til samtidsjazzen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer