Helgenen i farger 2

Eventyr med glorie og eleganse.

DVD: En gang i tida var fredag kveld den saliggjærende dagen i uka da det ble sendt krim på TV. Om livet ellers var fylt av uro, falt brikkene på plass på gudskjelov-kvelden, når forbrytelser ble oppklart og likevekten i tilværelsen ble gjenopprettet.

I dag kan man sitte nærmest fra time til time og skifte kanal mellom diverse britiske og amerikanske serier, fra bibliotekpuslespill med Hercule Poirot til kriminalteknisk modernisme i diverse utgaver av CSI. DVD-markedet flommer over av bokser med god krim. I passe tid før jul er for eksempel samlede utgaver av favoritter som «Columbo» og «Miami Vice» på plass i butikkhyllene.

En helt spesiell plass i nordmenns hjerter har «Helgenen», en av de første seriene som bergtok nasjonen. Roger Moore er i sitt ess i rollen som Simon Templar, ledsaget av et av de mest slående, musikalske temaer i TV-historien. Tidligere i år kom en boks med 30 av de i alt 47 fargeepisodene som ble lagd; nå kommer en oppfølger med ytterligere 13 avsnitt.

Moore passet bedre som Templar enn som James Bond, noe som blir bekreftet i dette gjensynet. Eleganse, vidd og handlekraft preger helten der han durer omkring i klodens mondene avkroker med sin Volvo PV 1800, ustanselig på jakt etter skurker og kvinner i nød.