Helhet gir styrke

Det er helt grunnleggende å ha et tverrfaglig rustet Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartement.

NØDVENDIG: «Dette handler om å se vårt felles frihetsprosjekt,» skriver statsråd Inga Marte Thorkildsen, som svar til Huitfeldts utspill. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
NØDVENDIG: «Dette handler om å se vårt felles frihetsprosjekt,» skriver statsråd Inga Marte Thorkildsen, som svar til Huitfeldts utspill. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En diskusjon om framdriften i norsk likestillingspolitikk, slik Anniken Huitfeldt nylig tok til orde for i Dagbladet, er en god ting. Vi trenger en frisk debatt om bedre likestilling.

I dag har Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet et overordnet og koordinerende ansvar for likestillings- og ikke- diskrimineringspolitikken. Det mener jeg det er gode grunner til å videreføre.

Likestilling og ikke- diskriminering favner bredt. Det handler om at kvinner og menn ikke skal forskjellsbehandles på grunn av sitt kjønn. Det handler om rullestolbrukere som ikke skal bli utestengt fra offentlige kontorer fordi døråpningene er for smale. Det handler om at Ali ikke skal havne i nei-bunken når han søker jobb fordi han har et fremmedklingende navn. Og det handler om at homofile kjærestepar ikke skal bli trakassert fordi de åpent viser sin kjærlighet.

Vi er avhengig av å samle kompetansen og se dette arbeidet i sammenheng. Akkurat nå pågår det et viktig arbeid med å harmonisere de tre ikke-diskrimineringslovene vi har i Norge. Jeg legger snart siste hånd på en helt ny lov for å gi lesbiske, homofile, bifile og transpersoner fullt rettsvern i norsk lov, og ikke bare i arbeidslivet som i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer