Helhetlig utviklings- politikk bra for de fattige

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«ER FRAFJORD JOHNSON

bra for de fattige?» spør Arnfinn Nygaard i Dagbladet (28.6.). FN nedprioriteres som arena for utviklingspolitikk, mener han. Han stiller seg også tvilende til at den nye tilnærmingen der gjeldslette og bistand baseres på utviklingslandenes egne fattigdomsstrategier, innebærer noen endring fra de tidligere strukturtilpasningsprogrammene.

FN og Verdensbanken er ikke motpoler eller utskiftbare alternativer. Vi trenger begge i kampen for å nå FNs tusenårsmål. At FN er viktig, viser Norge ved å gi betydelige midler til FNs utviklingsaktiviteter, og ved å arbeide for reformer i FN. Senest for to uker siden overrakte jeg på vegne av seks giverland en pakke med reformforslag til FNs generalsekretær Kofi Annan. Nygaard har rett i at jeg også har fokusert sterkt på de internasjonale finansinstitusjonenes politikk - de har rett og slett størst makt i utviklingssammenheng. Verdensbanken er den største bistandsyteren innenfor helse og utdanning, og i front når det gjelder utviklingsforskning og fattigdomsanalyser. Vi må derfor styrke samarbeidet mellom FN og Verdensbanken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.