Helhjertet Rocke-Sondre

Høres ut som en 24-åring nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Fjorårets jazzflørt «Duper Session» var unødvendig. Men man kan også si at den var nødvendig for at Sondre Lerche skulle få Cole Porter-romantikken ut av systemet. «Phantom Punch» er derfor egentlig Sondres «vanskelige» tredjeplate, etter to album som ungt og bråmodent kammerpoptalent.

Debutaktig preg

Det er ikke noen kompromissløs punkskive, hvis noen skulle vært forledet til å tro det, etter en sterk singelstart med det hardtslående tittelsporet og «Say It All» . Sondre Lerche høres faktisk ut som han er 24 år her, men han veit ikke helt om han skal fullføre ideen om en rein rockplate eller fortsette som yndig, veslevoksen svigermorsdrøm med kassegitar og orkestrerte lommesymfonier. Det gir plata et nesten debutaktig preg av retningsforvirring.Rocke-Sondre er en mindre særpreget artist. Han rocker på en helhjertet fra-Strokes-til-Arctic Monkeys- måte, men han gjør det verken bedre eller annerledes enn andre i samme habitat. I en slik kontekst framstår Sondres pusete, sødmefylte croonerpopside som langt mer egenartet. Til slutt kommer en helbom: den slurende, shoegazergreia han prøver på i «Happy Birthday Girl» behersker han ikke - det blir ikke syrete og svevende nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer