Helhjertet Rocke-Sondre

Høres ut som en 24-åring nå.

CD: Fjorårets jazzflørt «Duper Session» var unødvendig. Men man kan også si at den var nødvendig for at Sondre Lerche skulle få Cole Porter-romantikken ut av systemet. «Phantom Punch» er derfor egentlig Sondres «vanskelige» tredjeplate, etter to album som ungt og bråmodent kammerpoptalent.

Debutaktig preg

Det er ikke noen kompromissløs punkskive, hvis noen skulle vært forledet til å tro det, etter en sterk singelstart med det hardtslående tittelsporet og «Say It All» . Sondre Lerche høres faktisk ut som han er 24 år her, men han veit ikke helt om han skal fullføre ideen om en rein rockplate eller fortsette som yndig, veslevoksen svigermorsdrøm med kassegitar og orkestrerte lommesymfonier. Det gir plata et nesten debutaktig preg av retningsforvirring.Rocke-Sondre er en mindre særpreget artist. Han rocker på en helhjertet fra-Strokes-til-Arctic Monkeys- måte, men han gjør det verken bedre eller annerledes enn andre i samme habitat. I en slik kontekst framstår Sondres pusete, sødmefylte croonerpopside som langt mer egenartet. Til slutt kommer en helbom: den slurende, shoegazergreia han prøver på i «Happy Birthday Girl» behersker han ikke - det blir ikke syrete og svevende nok.

Konsistent kvalitet

Uansett har Sondre sin melodiske signatur i behold hele veien. Det er en konsistent kvalitet som binder «Phantom Punch» til sine mer fullendte forgjengere. «Phantom Punch» ble gitt ut i USA 6. februar. Den er streamet i sin helhet på NRK P3s hjemmeside, og blir gitt ut i Norge 19. februar.