BYTTER JOBB: Helje Solberg er lang fartstid i VG og ble i fjor kåret til årets kvinnelige medieleder. Nå blir hun nyhetsdirektør i NRK. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BYTTER JOBB: Helje Solberg er lang fartstid i VG og ble i fjor kåret til årets kvinnelige medieleder. Nå blir hun nyhetsdirektør i NRK. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

NRK:

Helje Solberg blir nyhetsdirektør i NRK

Helje Solberg har takket ja til toppjobb i NRK.

I april sluttet Alexandra Beverfjord som nyhetsdirektør i NRK, for å begynne som sjefsredaktør i Dagbladet.

Nå har NRK funnet en ertstatter.

Tirsdag formiddag ble det klart at Helje Solberg er ansatt som nyhetsdirektør. Det er foreløpig ikke klart når hun tiltrer stillingen.

– Jeg er trygg på at vi har fått en nyhetsdirektør som kan forholde seg til det kortsiktige presset og tempoet i en nyhetsorganisasjon, der etiske problemstillinger og publiseringsavgjørelser skal tas løpende, og som samtidig har evnen til å tenke langsiktig og planlegge for kommende trender og behov, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NRK.

SKUP-vinner

Dermed slutter Helje Solberg i VG, der hun har vært redaktør og administrerende direktør for VGTV siden 2014. Hun har jobbet i VG siden 1994 og har i tillegg vært nyhetsredaktør i avisen gjennom flere år.

Solberg har flere ganger blitt belønnet for sitt journalistiske arbeid. I 1995 fikk hun SKUP-prisen for «AUF-skandalen», for å ha avslørt medlemsjuks.

I fjor ble hun kåret til «årets kvinnelige medieleder» under Medienettverket, som er et forum for kvinnelige medieledere. I begrunnelsen ble hun beskrevet som «uredd, sterk, tydelig og insprirende» og som «en leder uten skjult agenda.

- Dette er den mest spennende lederjobben jeg kan tenke meg. Jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle journalistikken sammen med alle de flinke folkene i NRK, sier Solberg i en pressemelding.

Avslørende journalistikk

Videre legger hun vekt på at den avslørende journalistikken er viktigere enn noen gang, samtidig som hun ønsker at NRK skal nå ut til yngre.

- Det er avgjørende å ha denne typen journalistikk. NRK skal også være best på de løpende nyhetene og være en arena for debatt og aktualitet. Vi skal jobbe med å tilby dette innholdet til så mange som mulig i Norge, ikke minst er det viktig å nå den yngre generasjonen.

Solberg benytter samtidig muligheten til å takke for sine 24 år i VG.

- Jeg er takknemlig for alle årene i VG/VGTV. Det har vært spennende, utfordrende og morsomme jobber. Jeg kommer selvfølgelig til å savne folkene i VG/VGTV, som jeg vet kommer til å by på knallhard konkurranse, sier Solberg.