Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hellacopters

Etterlengtet b-sidesamling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hellacopters er et band for samlere. Siden Entombed-trommis Nicke Andersson tok med seg sine roadier og startet 'Copters i 1994, har de gitt ut et utall singler og ep-er på diverse mindre selskaper.

Da Andersson fant ut at debutsingelen «Killing Allan», spilt inn etter bare tre øvinger, gikk for 275 dollar (2450 kroner!), skjønte han at det var på tide med en samling av de sjeldne kuttene.

Og for en cd «Cream of the Crap!» er! Den viser at Hellacopters er noe mye mer enn nok et band som stamper av gårde i fotsporene til MC5 og Stooges. Andersson er en av samtidas beste låtskrivere i den hardere enden av rocken, og Hellacopters et forrykende band. 14 sjeldne Hellacopters-låter røper at de også på obskure utgivelser holder en skyhøy standard. I tillegg fins en håndfull coverversjoner. Til sammen et uimotståelig smörgåsbord fra den pansertøffe ledestjerna i bølgen en gang kjent som new wave of Scandinavian rock .

Hele Norges coronakart