TRAPPER NED: Bassist Arne Henry Sandum (nummer to fra venstre) gir seg i Hellbillies. Han har vært med siden starten i 1990. Her er bandet på Spellemannprisen i 2008, der de vant den gjeve prisen for «Årets Spellemann». Foto: NTB Scanpix
TRAPPER NED: Bassist Arne Henry Sandum (nummer to fra venstre) gir seg i Hellbillies. Han har vært med siden starten i 1990. Her er bandet på Spellemannprisen i 2008, der de vant den gjeve prisen for «Årets Spellemann». Foto: NTB ScanpixVis mer

Hellbillies-bassist gir seg

Bassist Arne Henry Sandum gir seg i bandet etter 26 år.

(Dagbladet): Sandum har vært fast medlem av Hellbillies siden oppstarten i 1990.

- Etter over 50 år som spellemann, har jeg bestemt meg for å trappe ned. Da ser jeg at å fortsette i Hellbillies ikke er forenelig med det, sier Sandum i en pressemelding.

Han legger ikke skjul på at det har vært en vanskelig avgjørelse å ta.

- Jeg har opplevd fantastiske år musikalsk og sosialt med både band og crew, sier han.

Bandet er forståelsesfulle, men synes likevel det er trist at Sandum gir seg.

- Det er trist at Arne slutter, men vi har full forståelse og respekt for avgjørelsen. Vi er utrolig heldige som har fått spille med en så dyktig musiker. I tillegg er han en fantastisk fyr, som vi er glade for å ha hatt som turkamerat når vi har reist rundt i hele Norge i alle disse årene, sier bandet.

Sandum står på scenen som Hellbillies-medlem for siste gang 12. mars. Da spiller bandet på Sentrum Scene i Oslo, som avslutter bandets vårturné.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram