Hellbillies bryter tausheten: - Vitner om svært dårlig kontroll

Har saksøkt velforening etter konsert.

SØKSMÅL: De populære rockerne Hellbillies saksøker Levangermartnan og Levanger Vel og krever mer enn 850 000 kroner - i tillegg til honoraret de fikk på 300 000 kroner. Foto:NTB Scanpix<div><br></div>
SØKSMÅL: De populære rockerne Hellbillies saksøker Levangermartnan og Levanger Vel og krever mer enn 850 000 kroner - i tillegg til honoraret de fikk på 300 000 kroner. Foto:NTB Scanpix

Vis mer

(Dagbladet): Hellbillies har rettet et krav på 863 450 kroner mot Levanger Vel etter en konsert på Levangermartnan i august 2015.

Striden har sitt utspring i at bandet mener at honoraret de fikk på 300 000 kroner var basert på arrangørens oppgitte kapasitet på 1500 publikummere og en billettpris på 350 kroner, og at alle billettinntekter over dette skulle tilfalle Hellbillies.

Etter konsertslutt oppga Levanger Vel til lokalavisen Innherred at hele 3967 publikummere hadde løst billett til konserten, et tall de i ettertid har korrigert til 2496 betalende.

- Framstår som underlig

Etter å ha fått kritikk for søksmålet, bryter Hellbillies nå stillheten:

«At Levanger Vel nå antyder at de risikerer konkurs etter å ha solgt billetter for rundt 850 000 kroner mer enn de selv anslo ved kontraktsinngåelse, framstår som underlig. Levanger Vel har siden tvistesaken oppstod gått tilbake på publikumstallet de først gikk ut med offentlig. I ettertid har de operert med publikumstall som har variert fra 1681 til 2442 solgte billetter. Dette vitner om svært dårlig kontroll», heter det i en pressemelding sendt fra bandets manager Simen Idsøe Eidsvåg.

Positive til forlik

Thomas Selseth i Levanger Vel sier til Dagbladet at han har lest pressemeldingen, men henviser til advokat Rolf Christensen for kommentar.

- Min klient har forklart til meg at grunnen til at det har versert forskjellige publikumstall, er at det første tallet ble gitt til lokalavisa basert på magefølelse. I etterkant fikk man et mer nøyaktig tall, som er rundt 2500 publikummere, sier advokaten.

Christensen har tidligere vært klar på at avtalen omfatter et fast honorar på 300 000 kroner, men at det er noen uklarheter om generelle bestemmelser formidlet i e-postkorrespondanse og vedlegg som kan tolkes i ulike retninger.

I pressemeldingen skriver bandet at de er positive til et forlik:

«Gjennom 25 år og over 1700 konserter har vi aldri tidligere gått til sak mot en arrangør for kontraktsbrudd. Vi er fortsatt svært innstilt på forlik, og ønsker Levanger Vel velkommen til ny dialog», står det.

Til det sier Levanger Vels advokat Rolf Christensen:

- De sier at det er første gang de har gått til sak mot en konsertarrangør. Men jeg regner også med det er første gang de krever nærmere 1,2 millioner kroner for en konsert.