NY HELLBILLIE: Egil Stemkens er Hellbillies nye mann på bass - neste uke debuterer han med konsert på Mono i Oslo. Foto: NTB Scanpix
NY HELLBILLIE: Egil Stemkens er Hellbillies nye mann på bass - neste uke debuterer han med konsert på Mono i Oslo. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hellbillies med ny bassist

Arne Sandum takket av etter 25 år.

Nå er arvtageren på plass, Egil Stemkens fra Kløfta utenfor Oslo.

Fra Bjella til H'Billies Egil Stemkens er født i 1968 og har i over 25 år vært svært aktiv både som studio- og turnémusiker, og har bidratt på nærmere 300 innspillinger og over 80 album i norsk rock, pop og jazz, som bassist og kontrabassist.

Egil Stemkens har spilt både med Stein Torleif Bjella, den gang i bandet Tolv volt og med bluesfantomet Amund Maarud.

Stemkens har allerede rukket å bli godt kjent med bandet. Han er med på innspilling av nytt Hellbillies-album som foregår i disse dager og Hellbillies er begeistret for den nye bassisten.

Passer perfekt - Egil blenda perfekt inn, både musikalsk og sosialt fra dag en. Hellbillies kunne ikke fått en bedre erstatter for Arne. Ikke nok med at han er en superbassist, han lager også utsøkte cocktails.

- Dette blir en fin sommer, sier Lars Håvard Haugen i en pressemelding.

- Det er fantastisk å få spille med en så dedikert og framoverlent gjeng. Og jeg går inn i det med stor grad av ydmykhet, de har tross alt vært samme gjengen i 25 år, sier Stemkens.

Første mulighet til å oppleve den nye bassisten er på konsert på Mono i Oslo den 26. mai.

Deretter drar bandet på lang sommerturné før nytt studioalbum slippes 14. oktober.