Anmeldelse: Hellbillies - «Blå dag»

Hellbillies' store helg

Første album på fem år og «Stjernekamp»-fokus.

PÅ VEIEN IGJEN: Hellbillies kunne i fjor markere 30 år som band, men jubileumsturneen ble amputert. Når de snart gjenopptar turneen, har de et nytt album i bagasjen. Foto: Agnete Brun
PÅ VEIEN IGJEN: Hellbillies kunne i fjor markere 30 år som band, men jubileumsturneen ble amputert. Når de snart gjenopptar turneen, har de et nytt album i bagasjen. Foto: Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Etter den lange, ufrivillige pausen skjer det uvanlig mye for Hellbillies akkurat denne helga. I dag kommer bandets første album på fem år, «Blå dag», og i morgen kveld er to av ni låter som tolkes i «Stjernekamp» på NRK 1 signert Hellbillies, «Eg gløymer deg aldri» fra 2001 (en fersk hit med Emma Steinbakken fra tv-serien «Rådebank» som har over tolv millioner avspillinger på Spotify) og bandets store «sviske», «Den finast eg veit» fra 1999. Den runder snart 40 millioner avspillinger!

Pensjonert

Når vi legger til at førstnevnte låt også ble danset til på TV 2 forrige lørdag, sier det en del om gjennomslagskraften til gjengen fra Ål i Hallingdal. Det er dessuten ett av få band med medlemmer som er gått av med pensjon. Det gjelder to så langt, mens kjernen fortsatt er de noe yngre brødrene Aslag og Lars Håvard Haugen (gitarer og vokal) og Bjørn Gunnar Sando (trommer). Lars Christian Narum (orgel/piano) og Egil Stemkens (bass) er kommet til seinere. Atle Aamodt gjester på perkusjon på samtlige låter her.

Sørstatsrock

Debuten i 1992 må betegnes om «rein country», mens «Søvnlaus» (2016) var et slags farvel med countrymusikken - ihvertfall midlertidig. Hellbillies liknet der mer på et stadionrockband med musikalske aner i de amerikanske sørstatene enn et countryband fra Hallingdal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer