Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hellbillies saksøker Levanger Vel:

Hellbillies tas i forsvar

- Folk blir rett og slett seriøst mugne.

FÅR STØTTE: Hellbillies .
f.v. Egil Stemkens (ny bassist), Lars Håvard Haugen, Aslag Haugen, Bjørn Gunnar Sando og Lars Christian Narum.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FÅR STØTTE: Hellbillies . f.v. Egil Stemkens (ny bassist), Lars Håvard Haugen, Aslag Haugen, Bjørn Gunnar Sando og Lars Christian Narum. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne uka ble det kjent at Hellbillies saksøker Lavanger Vel for kontraksbrudd, og krever til sammen 1 163 450 kroner for spillejobb. Det var avisa Innherred som først skrev om saken.

I etterkant har det kommet krass kritikk mot bandet. Sosiolog og omdømmeekspert Trond Blindheim mente reaksjonen og kravet fra Hellbillies var både smålig og grådig.

Nå får bandet derimot støtte fra flere hold.

- Hylekorets reaksjoner

Herman Ekle Lund, som har hatt en rekke sentrale verv i norsk musikkbransje i flere år, skriver på sin private Facebook-side at:

«En arrangør i millionklassen, som prøver å unnskylde seg med at de 'er amatører', har enten glemt å lese kontrakten, er ute av stand til å sette opp budsjetter og/eller falt for fristelsen til å stikke av med et overskudd som de fant det opportunt å holde for seg selv - og aldri ville oppnådd uten Hellbillies på scenen. Bandet er verdt det publikum ønsker å betale, det var tydeligvis mer enn hva arrangør trodde i forkant.»

Overfor Dagbladet presiserer Ekle Lund at han uttaler seg som privatperson.

Ekle Lund får støtte av Jan Dahle på nettstedet rockandrolldreams.com.

«Når det gjelder hylekorets reaksjoner er det også interessant at vi stadig ser folk forsvare det å ikke betale for innspilt musikk med utsagn som «artisten tjener penger på konsertene», samtidig som vi i denne debatten altså ser at folk blir gretne når artisten vil ha lønna si fra konsertene. Det hagler med trusler om å boikotte bandet, og det hele minner litt om den gang Metallica tok opp kampen mot Napster. Folk blir rett og slett seriøst mugne fordi artister vil ha betalt for jobben sin, og det er komplett uforståelig for denne skribenten..»

Urimelig kritikk

Musikkjournalist og kommentator Egon Holstad skriver i en kommentar i iTromsø at:

«Hellbillies er et av de mest seriøse og ordentlige bandene landet har, som i løpet av 1700 konserter over 25 år aldri har saksøkt noen arrangører er nå én sak. Noe ganske annet er at det ikke er bandet som har saksøkt, men deres management.»

Holstad mener Trond Blindheims kritikk er urimelig. I en e-post til Dagbladet utdyper han.

- Hellbillies er grådige og smålige og ødelegger sitt rykte» er ei av overskriftene Dagbladet velger å fronte denne saken med. Det gir inntrykk av at bandet Hellbillies tildeles svekkede sjelsevner, og det er med å farge folks oppfatning av at denne saken er forårsaket av bandets manglende moral og overskyggende griskhet. Det mener jeg er tendensiøst, for ikke å si svært uheldig, skriver Holstad.

Han mener det er to parter som kommer dårlig ut av denne saken, og det er arrangøren Levanger Vel og Trond Blindheim.

- Har skadet omdømmet

- Jeg er enig med Holstad i at omdømmeekspert er gal tittel på meg. Det er en medieskapt tittel, sier Trond Blindheim til Dagbladet.

Han står likevel fast ved at han mener at saken der bandet via sitt management går til sak mot et Levanger Vel som baserer seg på frivillig arbeid ikke har gjort noe bra for Hellbillies omdømme.

- Det kan man se bare utifra kommentarer som har kommet i media i etterkant, sier Blindheim.

Onsdag kveld kom Hellbillies med en uttalelse gjennom manageren Simen Eidsvåg, og uttaler blant annet:

«Gjennom 25 år og over 1700 konserter har vi aldri tidligere gått til sak mot en arrangør for kontraktsbrudd. Vi er fortsatt svært innstilt på forlik, og ønsker Levanger Vel velkommen til ny dialog.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!