Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Helleland: - Oslo mister pengene hvis Lambda skrotes

Kulturministeren er lei av omkampene rundt det nye Munch-museet.

LEI: Linda Hofstad Helleland er klar på at regjeringen mener det nye Munch-museet skal ligge på Tøyeb. Foto: Dagbladet
LEI: Linda Hofstad Helleland er klar på at regjeringen mener det nye Munch-museet skal ligge på Tøyeb. Foto: Dagbladet Vis mer

(Dagbladet:) Fremtiden til det nye Munch-museet i Bjørvika er igjen uklar, etter at Miljøpartiet De Grønne har gått ut med at de heller vil bygge det nye museet på Tøyen.

Til Aftenposten sier kulturminister Linda Hofstad Helleland at hvis byrådet nå snur, vil de miste de midlene som staten har satt av til prosjektet.

- Staten har gitt Oslo kommne tilsagn om et tilskudd på 605 millioner kroner til investering av nytt Munch-museum, og det er Lambda. Punktum, sier kulturmimisteren til avisa.

Etter en lang kamp om hvor det nye museet skulle ligge, ble byrådet i 2013 enige om å bygge et bygg i Bjørvika.

Ifølge Aftenposten har byrådet allerede inngått entrepenøravtaler med en verdi på én milliard, hvor av rundt 500 millioner allerede er utbetalt.

Prosjektet har en kostnadsramme på rundt 2,7 milliarder kroner og skal etter planen stå ferdig i 2019.

I forrige uke skrev en rekke kjente mennesker under på et opprop der de krevde at byggingen av det nye museet i Bjørvika stanses. Blant dem var skuespiller Toralv Maurstad. 

- - Jeg syns plasseringen er utmerket, men bygget er ikke pent og det passer inn i miljøet der. Det er mange vakre kunstmuseer rundt i verden, men dette er ikke en av de, sier Maurstad til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media