Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Heller dans enn skole

Sofie Storaas (17) er en av 22 deltakere i Bergen som suste videre til ny Idol-runde i Oslo. Men hun måtte diskutere med dommerne først.

BERGEN (Dagbladet): -  Uff, den er tung. Den veier sikkert 150 kilo. Jeg har hatt tyskprøve i dag.

Sofie Storaas løfter skinnsekken opp på benken med begge hender, skolegården er tom på Bergen Katedralskole, nysgjerrige klassekamerater glaner ut ruta.

-  Idol-Sofie! roper en.

For Sofie er en av 22 håpefulle i Bergen som kom med til ny runde i Oslo.

-  Jeg sto der sammen med 700 andre på Torgallmenningen i Bergen, det var sinnssykt mange folk. Jeg sang «Unintended», en kjempeballade av Muse, og Tone-Lise Skagefoss sa det var et nydelig sangvalg! Jeg måtte vente til siste gruppe og var så sliten og nervøs da jeg kom inn at jeg knapt husker noen ting av det som skjedde i det rommet. Jeg bruker aldri være så nervøs når jeg går på en scene.

-  Fikk helt noia

Men så nervøs at hun mister munn og mæle, blir en bergenser sjelden. «Jammen, hør då!» argumenterer Sofie med dommerne.

Hun ble visst hørt.

 FRITIME:  Sofie Storaas har fått karakterboka si ved Bergen Katedralskole i dag. Hun er ikke helt fornøyd, men så er hun ikke spesielt glad i tysk og matte. Men rhythm\'n\'blues, derimot! Foto: Helge Hansen
FRITIME: Sofie Storaas har fått karakterboka si ved Bergen Katedralskole i dag. Hun er ikke helt fornøyd, men så er hun ikke spesielt glad i tysk og matte. Men rhythm\'n\'blues, derimot! Foto: Helge Hansen Vis mer

-  Det er bare en myte det at bergenserne har så mye selvtillit, men vi er vel litt brautende, så da virker det vel sånn. Det tok i hvert fall lang tid før dommerne kom til en konklusjon, jeg fikk helt noia og begynte å diskutere med dem. Jeg ble så glad da jeg kom videre at jeg klemte hun der damen ... Tone-Lise.

-  Mmmmm, nynner Sofie, hun synger visst på inn- og utpust. Hun danser med danserne til basketballklubben Ulriken Eagles, synger med rappgruppa Konstant trussel, er med i skolerevy og tar sangtimer. Rhythm\'n\'blues.

Attpåklatt

-  Jeg liker sånne negressedamer med mørke stemmer, Lauryn Hill og Beyoncé. De har så fine triller.

Vi får en trille servert fra den slitte grønne benken i skolegården.

-  Det er litt vanskelig for en liten norsk jente, sier Sofie.

-  Hadde jeg kunnet velge, skulle jeg danset og sunget hele dagen. Jeg har aldri tenkt på hva jeg skal bli, for jeg vil bare danse og synge.

Oppmerksomhet er hun vant til, så den biffen er grei.

-  Jeg er lillesøster og attpåklatt, søstrene mine sier jeg er bortskjemt. Det er deilig, det.

-  Hvorfor vil du bli popstjerne?

-  Det appellerer så grådig til meg, jeg får adrenalinkick av å danse og synge.

-  Og av oppmerksomhet?

-  Det er en god følelse å bli satt pris på.

Bergen har alt et Idol, Kurt Nilsen.

-  Kurt er jo blitt et ikon i Bergen, han er utrolig flink og har noe eget, selv om det ikke er den typen musikk jeg hører mest på. Kjartan har jeg ikke hørt stort fra siden han vant, sier Sofie.

Nå vil hun selv bli hørt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media