Heller ikke Homer Simpson tåler norsk akevitt

Se nordmenn invadere Springfield.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Det har vært en god helg for Norge, med både Rybakk-seier og en solfylt 17. mai-feiring over store deler av landet.På selve nasjonaldagen fikk imidlertid Norge også uventet oppmerksomhet i USA, da gårsdagens episode av «The Simpsons» ble sendt på amerikansk tv.

(Obs! Spoilere følger)

Etter en kornskandale i nabobyen Ogdenville blir Springfield fylt med norskættede innflyttere, noe som fører til store konsekvenser for den ikke alltid like selvdrevne småbyen.

Amerikanernes syn på Norge og nordmenn flest kommer tydelig fram i episoden, som er gjennomsyret av uttrykk som «ja» og «uff da» og andre norske rariteter - som for eksempel akevitten, som Homer Simpson får stifte nærmere bekjentskap med i videoklippet øverst.Den norske godheten blir muligens i meste laget, for som en parallell til grensedebatten mellom USA og Mexico murres det høylytt om de nevenyttige arbeidsinnvandrerne. Og når Maggies første ord viser seg å være på norsk, smeller det høyt.

Muligens skyldes det norske fokuset at Simpsons-skaper Matt Groening er halvt norsk, noe som også tidligere har påvirket serien på en rekke måter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer