Du leser nå Dagbladet Pluss

- Hello, I'm Johnny Cash!

Robert Hilburn var eneste journalist på den legendariske Folsom Prison-konserten i 1968.

I OSLO:  Johnny Cash i Oslo i 2007. Da var han inne i den siste suksessrike perioden i karrieren. Foto: Tomm W. Christiansen
I OSLO: Johnny Cash i Oslo i 2007. Da var han inne i den siste suksessrike perioden i karrieren. Foto: Tomm W. ChristiansenVis mer

Å være til stede på legendariske konserter har en egen prestisje i rock?n roll. Hvem ville ikke gjerne kunnet skryte på seg Rolling Stones? konsert på Sjølyst i 1965? Eller Sex Pistols på Penguin Club i 1977?

Men dette er ikke noe. Da Johnny Cash holdt konsert for fangene i Folsom Prison i 1968, var bare en enslig reporter til stede.

Han het Robert Holburn. I disse dager kommer hans biografi «Johnny Cash - Livet» ut på norsk. Han har ikke glemt et sekund av begivenheten.

- Få mennesker visste at Cash skulle spille i Folsom Prison, forteller Hilburn, som er i Norge i forbindelse med boka.

- Jeg skrev for Los Angeles Times og hadde fått vite om konserten av en diskjockey som het Hugh Cherry. Han skulle introdusere Cash på scenen. Ingenting sto i avisene. Plateselskapet hadde ikke varslet pressen. De var redde for at han kunne være påvirket av stoff, noe som hadde skjedd ved et par anledninger.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.