Hello, I\'m Johnny Cash

Polert og tilspisset, men samtidig meget imponerende om en av vår tids største stemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «Walk the line» sliter der de fleste biografiske filmer sliter, og kan takke hovedpersonen selv, Johnny Cash for både sin severdighet og sine mangler. Kan en film som inneholder en så stor mengde fantastisk musikk, en mann som talte på vegne av grasrota og ei dame som veltet trær, feile? Det ække mulig det, som Ludvig sier. Men hvordan fortelle historien om et så komplekst liv, som inneholder både pillemisbruk og hotell-trashing, Elvis og Jerry Lee, og ikke minst demoner og dyp og ekte kjærlighet, på to timer, uten at det føles polert og tilspisset? Vel, det er ikke mulig det heller.

Fokus på kjærlighet

Derfor fokuserer regissør James Mangold i hovedsak på Cashs kjærlighetsliv og forhold til musikeren June Carter. Noe som fungerer veldig godt, og som tidvis er tåredryppende, men som også gjør at man sitter igjen med følelsen av at man bare skraper overflaten av noe mer og dypere. Der musikken spiller andrefiolin og demonene til Cash aldri riktig blir belyst, i hvert fall ikke grundig nok. Joaquin Phoenix er «The Man in Black», og leverer sitt livs rolletolkning. Blikket er der, smilet og røsten også, i hvert fall nesten. Utrolig nok synger nemlig Phoenix alle låtene selv. Det samme gjør «Legaly Blond»-stjernen Reese Whiterspoon, som i rollen som Cashs darling, June Carter, overbeviser en gang for alle: Dama er en utrolig dyktig skuespiller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer