Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hello, Oslo

LOS ANGELES (Dagbladet): Etter over to millioner solgte album av «The Invisible Band» og 550 konserter på tre år, er Travis endelig klare for Oslo. Slitne, men fortsatt desperate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Travis har stått bak et av årets suksessalbum med «The Invisible Band», og låta «Sing» har vært hitliste-traver i månedsvis.

- Norge er et av landene som skjønte oss først, sier vokalist Fran Healy, som Dagbladet møtte i Los Angeles på tampen av Travis\' nylig ferdige USA-turné.

Neste mandag starter de på en omfattende turné i Europa, og den 12. november er det ventet at bandet fyller Oslo Spektrum med over 5000. Det er ikke mer enn to år siden de spilte på den lille klubben «So What!» i Oslo.

Anti-popstjerner

Etter 43.000 solgte plater i Norge og over to millioner av «The Invisible Band» i Europa, 550 konserter og stadig økende på stjernehimmelen på begge sider av Atlanteren, er Healy og Travis fortsatt like lite popstjerner i hodet.

- Det har vært helt vilt. Vi er desperat glade over det som har skjedd, men jeg innrømmer det: Nå er jeg sliten. Vi vil minst turnere fram til våren, men da tar vi en pause. En lang pause. På minst et halvt år. Bono rådet meg om å glemme bandet og forsøke å leve et normalt liv snart. Det tror jeg er et lurt råd, hvis du skal greie å holde dette gående, sier Healy, og stråler opp: - Å Gud, som jeg gleder meg til å kose meg hjemme i mitt nye hus i London sammen med kjæresten min, kjøre i bilen min og sove i min egen seng.

Han påstår at han ennå ikke har hatt en alvorlig krangel med sine tre bandkolleager.

- Hvis det er en som flipper litt, så kommer de andre inn og får tingene tilbake igjen. Vi er som en familie som tar vare på hverandre.

Ville ikke avlyse

Bandet var i Oslo da terrorangrepene mot USA skjedde 11. september. Healey satt på Grand Hotel og så på CNN. Noen timer etter kansellerte de resten av intervjuene i Europa, reiste hjem til London, hvor skottene har søkt tilhold, og diskuterte om de skulle avlyse turneen i USA.

- Som et band må du gjøre din service for publikum, akkurat som brannmenn og politifolk. Ikke minst når en slik tragedie skjer, og når du er så priviligert at millioner kjøper platene dine og har et nært forhold til musikken din. Da må du ut. Vi synes det var feil å avlyse. Men for et sjokk det var å få meldingen om angrepet, fortsetter Travis-vokalisten, som en knapp måned etter terrorangrepene sto på scena i Radio City Hall i USA. Det var imidlertid ikke bare her bandets tolkning av David Bowies «Heroes» gikk hjem i USA.

- Det var sterkt, medgir han, og ser tom og medtatt ut der han sitter i sofaen med en cola og røyk. Sekunder etter kvikner han til igjen, og legger ut om at Travis er langtfra målet.

- Bob Dylan laget «Blood on The Tracks» etter en maratonturné. Det gjør meg overbevist om at vi har mye inne, mye å gå på,- så lenge vi presser mer ut av oss selv og aldri stopper opp. Derfor tror jeg at vår beste plate ligger to-tre år fram i tid.

Hele Norges coronakart