Helmaks, Arve!

Med smerter, jernvilje og politieskorte kom Arve Opsahl (77) i rullestol til premieren på den aller, aller siste Olsenbanden-filmen. - Denne filmen kosta meg et bein. Men premieren måtte jeg bare få med, fortalte en dypt rørt Opsahl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rørt var også de fleste andre som tok imot Opsahl på gallapremieren på Klingenberg.

- Men Arve da! Så godt å se deg, utbrøt a Valborg - Aud Schønemann - før hun kastet seg i armene på Opsahl. I hæla på hele Norges Egon fulgte fire røslige politimenn. Men denne gangen var det ikke snakk om noen klappjakt på skapsprenger'n. Her var det hedersmannen Opsahl som skulle geleides fra Diakonhjemmet til sin siste Olsenbanden-premiere.

- Sånne oppdrag tar vi ikke. Men for Olsenbanden gjør vi det!

Legene på plass

Opsahl måtte amputere den ene foten rett under kneet bare en uke etter at innspillingen av «Olsenbandens siste stikk» var over den 26. oktober.

- De som kappa beinet mitt er her, de. Legene er på plass, konstaterte en sorgmunter Opsahl.
Han var preget av den tunge tida siden han måtte ta beinet, og av sitt endelige farvel med figuren som har fulgt ham gjennom 30 år: Egon.

- Dette er en veldig spesiell kveld. Jeg har vært så dårlig i det siste. Ikke fikk jeg vært med på pressekonferansen eller noenting. Men premieren skulle jeg ha med meg, understreket han.

Tårene trillet

Og da kinomørket senket seg, begynte tårene å trille for noen og enhver. Skuespiller Ulf Wengård, som har spilt i samtlige 14 Olsenbanden-filmer, var en av dem som lo og gråt om hverandre. Og det var ikke bare vemodet over å ta farvel med banden som presset tårene fram:

- Jeg satt og tenkte på Arve hele tida. Han hadde det så vondt under innspillingen. Det er et under at han klarte å være med.
Regissør Knut Bohwim holdt takketale til skuespillerne etter den lukkede premieren. Han kjempet forgjeves mot tårene da han kom til Arve Opsahl.

Blikk fortalte bedre enn ord hvilke følelser som lå i lufta.

Også Sverre «Benny» Holm var rørt etterpå:
- Nå er vi ved veis ende. Det var vemodig. Men samtidig var det godt å se at filmen ble fullt på høyde med de tidligere. Vi fikk lang og varm applaus etterpå, sa Holm før han tok med seg kona Kari Anne og resten av følget til Grand og premierefest. Og der var også Arve Opshal. Til langt på natt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer