JULELUNSJ. På selveste julaften tar kronprinsparet turen til Egon på Storosenteret. Foto: Lars Eivind Bones.
JULELUNSJ. På selveste julaften tar kronprinsparet turen til Egon på Storosenteret. Foto: Lars Eivind Bones.Vis mer

Bruk jula også til noe annet enn å stappe i deg ribbe:

Helmaks Egon, Haakon og Mette-Marit

Meninger

Hei, du som bruker tid og energi på å bedrive gjøn mot Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen, slutt med dette. Bruk heller all mulig fritid på å skjelle ut oss i pressen (og litt tyn til prinsesse Engel).

Vi i en samlet verdenspresse er tidenes største idioter som sprer falske nyheter, vi er venstrevridde marxister som burde vært pakket inn og sendt som julegaver til sultne isbjørner eller til en moske i nærheten av Kabul.

Dette hilsen det paranoide kommentarfeltet, diverse forbilder innenfor sosiale Facebook Høyre-medier, Hege Storhaug med tvilsomme venner, Hans Rustad med særs tvilsomme dogboys i kretsen rundt Document.no og fire mannspersoner til som vi ikke våger å oppgi navnene på, men vi vet hvem de er og hva slags uniformer de egentlig ønsker å bruke. Nok om disse sannhetssøkende veteranene fra norsk offentlighets skumle skyggegater.

Vi hyller nemlig Haakon og Mette-Marit som vil tilbringe 45 minutter av formiddagen på julaften sammen med brukere av Natthjemmet og Fattighuset hos Egon på Storo Storsenter. Dette står det respekt av, og nei, vi skal ei heretter nedtegne mange vonde ord om restaurantkjeden Egon (som nok lage litt bedre mat nå og da) ettersom matplassen – som skulle vært stengt denne søndagen, men der de ansatte stiller opp på fridagen for å være rause og vise medmenneskelighet – deler ut gratis julemat og gaver. Vi tar fram vår indre Benny og Kjell og visker via Mette-Marit: Helmaks Egon! Genialt, Egon!.

Fattighuset er som kjent et viktig sted for folk i byen som ikke får hverdagene til å henge i hop, huset bidrar med mat og økonomisk hjelp. Natthjemmet har også en viktig funksjon i velferdsnasjonen ego ettersom de er et akutt overnattingstilbud til kvinner i rus og prostitusjonsmiljøet. Ifølge Nordre Aker Budstikke bidrar Egon med både mat og lokale mens de øvrige 130 butikkene på Storo er med som gavegivere. Det er ventet mellom 150 og 200 gjester på julaften der også hovedstadens ordfører, Marianne Borgen, er med som politikernissen på dette fine lasset.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.