Helmaks, Egon

Aldri har en norsk film spilt inn mer penger i løpet av en åpningshelg enn «Olsenbandens siste stikk»: Over 81000 besøkende har gitt 3,9 millioner i kassa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Egon, Valborg og Benny har fortsatt et bemerkelsesverdig tak på publikum. I løpet av hele 1998 var det bare to filmer som hadde høyere totalbesøk enn det «Olsenbandens siste stikk» oppnådde i løpet av den første helga på lerretet.

- Fantastisk for oss å få en slik åpningshelg, kommenterer PR-ansvarlig, Rune Trondsen. Med totalt 51 kopier håpet Nordisk Film på 75000 besøkende den første helga.

- At vi spilte inn et rekordstort beløp til en norsk film å være, varmer alle oss som har jobbet med filmen, understreker Trondsen. Den forrige åpningshelg-rekorden ble satt av Aukrust-filmen «Gurin med reverompa» (65 kopier). Selv om antall publikummere - 89 000 - var høyere, sørget salget av barnebilletter til reduserte priser for at innspillingsbeløpet ikke kom opp på Egon-nivå. Nå håper produsent Stein Roger Bull og hans folk at også «(...)siste stikk»s totaltall skal overgå «Gurin(...)» som var norsk 1998-vinner med 615 000 kinogjengere.

300 000 må løse billett til gangsterfilmen for at det skal bli overskudd i kassa.

SUKSESS: «Siste stikk» trakk 81  besøkende i åpningshelgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer