Helén - snart nummer én

Tirsdag kom hun hjem fra video-innspilling i Lisboa. Onsdag slapp hun ny singel. I kveld spiller hun med Bossanova Kings på Nattjazzen i Bergen, og i august slipper hun album nummer to. Joda, Helén Eriksen er i rute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- To år er mye i et ungt liv, sukker vestlandsjenta som brakdebuterte med sin hip hop-influerte jazz for to år siden. I en alder av 24 år ble hun den første norske artisten med kontrakt på den prestisjetunge amerikanske jazz-labelen Blue Note. Nå skal hun bevise at hun var tilliten verdig.

- Jeg kjenner presset, men opplever det ikke som negativt. Dersom jeg ikke hadde følt forventningene, ville det betydd at jeg var fullstendig likegyldig, sier Helén Eriksen.

Video på MTV

Man kan beskylde unge Eriksen for mye, men ikke for å være likegyldig. Den ambisiøse jazz-saxofonisten med den sarte stemmen bruker timer på å studere alt hun spiller. Fordi hun er så nysgjerrig på hva som kommer ut.

- Jeg synes sjøl at jeg har utviklet meg masse i løpet av disse to årene. Jeg har blitt bedre både til å synge og spille sax, og utrykket mitt har satt seg mer, analyserer hun.

Også denne gang har hip hop-guru Tommy T. vært katalysator for Heléns musikalske krumspring, og den kjente svenske videoregissøren Bjørn Lindgren skal stå for det visuelle. Han har også laget MTV-slagere for de hippe svenske bandene Saint Etienne, Wannadies og Cardigans.

Herborg og jeg

Helén Eriksen er ikke den eneste bygdejenta som slår an i storbyen for tida. Hun og Herborg Kråkevik er begge unge, de er begge fra Vestlandet, og de har gitt ut én plate hver. Hva skyldes det at de to bygdetuppene har blitt så poppis?

- Både jeg og Herborg Kråkevik er fra landet, og da kreves det litt ekstra for å overleve i byen. Dessuten får man ryggrad av å vokse opp som «outsider» på et lite sted, sier Helén.

Sammen med produsenten Tommy T. utgjør hun Norges desidert mest trendsikre duo, men Helén insisterer likevel på at hun er ganske landsens.

- For å være helt ærlig; jeg gir mer eller mindre faen i om jeg er hipp eller ikke, sier Dale-jenta som ikke bare er oppfostret på felegnikk og kulokking.

- Moren min er fra London, og vi var der hver sommer. Jeg husker godt punkerne på slutten av 70-tallet, forteller hun.

LEVER I TIDA: - Det er ikek vi som er tidsriktig, men tida som er riktig for oss, sier Norges store hip hopp/ jazz-håp, plateaktuelle Helén Eriksen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer