Anmeldelse: Janove - «Fullmånehymner»

Helomvending

Janove går nye veier på sitt sjette soloalbum.

ROLIG OG AVSLAPPET: Janove (Ottesen) setter ned tempoet på sitt sjette soloalbum, «Fullmånehymner». Foto: David Garmen
ROLIG OG AVSLAPPET: Janove (Ottesen) setter ned tempoet på sitt sjette soloalbum, «Fullmånehymner». Foto: David Garmen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Neste år er det utrolige ti år siden Kaizers Orchestra la inn årene. Kanskje var det et savn etter bandet fra Bryne som var grunnen til at fjorårets album med frontfigur, vokalist og nå soloartist Janove (Ottesen), kritikerroste «Det sorte karneval», nærmet seg kraftig Kaizers-uttrykket. Albumet kom i august i fjor, og i februar i år fulgte han og bandet opp med livealbumet «Pandemon Live Album».

Vil senke pulsen

Uttrykket på hans sjette album, «Fullmånehymner», er ganske langt unna «ompa»-uttrykket til Kaizers, men føles også som en naturlig fortsettelse av et gjenkjennelig kunstnerisk uttrykk. Denne gangen ville Janove «lage musikk som senker pulsen, som er personlig og som kanskje passer godt inn i høst og vinter uten å bli melankolsk».

«Lev seint, men sant», oppfordrer han ettertenksomt i åpningssporet. Janove ber oss ta en pause og reflektere litt over livet på albumets beste låt, både musikalsk og tekstlig:«Om du vil vær til stede når det gjelderOg dele dine kloke ord når du blir eldreOg vær den som har levd og som fortellerOg vær en lys måne for mørke kvelderDu må du skru ner tempo et hakkIkkje for å stoppe opp, men for å sei takk»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer