Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Helorganisk

Vakker og bittersøt elektronika med forbilledlig bruk av spennende samples.

CD: Han har et postrockband som heter Fridge, og Four Tet er hans elektroniske alias som blant annet har remikset Kings of Convenience. Kieran Hebden er en av disse typiske unge «unsung» elektronikaheltene som vanligvis forblir kultfigurer i undergrunnen. «Rounds», hans tredje album under Four Tet-banneret, kan derimot endre på alt dette.

Sjelfylt

For selv om Kieran ikke finner opp noe nevneverdig nytt innen elektronikaen, gjør han sin akustiske vs. elektroniske elektronika så innbydende at dette raskt kan bli et av årets kultalbum. Trikset er en forbilledlig balanse mellom det levende og organiske på den ene siden (Stemning! Stemning!) og det helelektroniske på den andre. I likhet med Moby tar han i bruk såkalte field recordings (gratis tilgjengelige opptak av gammel folkemusikk) og elektronikablander det til å låte som perfekt organisk musikk. «Rounds» er et av disse albumene som viser at én fyr og en rekke maskiner kan by på mer sjelfull musikk enn seks fyrer med hvert sitt «ekte» instrument.

Skummel

«Rounds» er en reise i akustisk og elektronisk stemningsmusikk som er like deler vakker som den er trist og - tidvis - ganske skrekkfilmaktig skummel. Dette er skiva du setter på når du virkelig vil lytte på noe.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media