Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Helse- Helene

Dagbladreporter Helene Sandvig blir ny programleder i «Refleks Helse». Den unge journalisten overtar etter TV-veteranen Lottelise Folge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er levende og oppriktig engasjert i helse. Jeg er nysgjerrig og søker svar selv, og er så heldig å få lov til å formidle til andre, sier hun, og lar seg ikke skremme av at programmet hun skal være frontfigur for, er et av NRKs mest sette og mest populære, med mellom 700000 og én million seere.

Helsekick

- Jeg får kick av å skrive godt helsestoff. Jeg ønsker å inspirere folk til å ta vare på egen helse og til å kjempe for sin sak i helsevesenet, sier hun.
Sandvig ble headhuntet til «Refleks Helse» etter fjorårets TV-aksjon for Kreftforeningen. Der jobbet hun som researcher og reporter for programlederne Lottelise Folge og Fredrik Skavlan.

Drømmejobb

Nå er det hun selv som skal i TV-ruta. Men egentlig er hun først og fremst et skrivende vesen. Fast jobb i Dagbladet har alltid vært målet.

Den drømmen ble oppfylt tidlig i vår. Men da tilbudet fra NRK kom, kunne hun ikke si nei.

- Jeg må prøve dette. Men det var et vanskelig valg. Jeg opplevde en slags sorg da jeg sa opp i Dagbladet, sier hun.

Uformell

Den unge programlederen legger opp til en frisk og uformell tone i helseprogrammet.

- Jeg vil stille spørsmål på vegne av seerne. Jeg blir irritert over programledere som streber etter å vise hvor mye de kan selv, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!