Helseattest for modeller

«Det er en strålende idé! Elektrikere, rørleggere og snekkere må ha fagbrev. De må bestå tester. Da skjønner jeg ikke at det skulle være problematisk om også motebransjen ble underlagt et regelverk. Helseattest for modellene kan kreves av oppdragsgiverne før de godtar bruk av en modell. Siden uansvarlige modellmammaer ikke liker tanken på sunne, friske jenter kan oppdragsgivere og annonsører sørge for å tvinge igjennom en vei ut av uføret. De kan også la være å bruke useriøse modellbyråer som ikke vil ta helseansvar for jentene.

gstone

«Kan ikke motebransjen finne noen smågutter til å bruke som modeller i stedet for å tvinge jentene til å se ut som smågutter?

Jeppe«Dette er strengt talt ikke et problem for verden. Fedme er et problem for verden, men de feite menneskene i Norge velger å fokusere sin frustrasjon og sinne mot dem som gjør dem enda feitere. Tror ikke det ville hjelpe om alle modeller gikk fra et tynt image til å ville være XL-modeller.

Fatman«Noen må faktisk ta ansvar og «skrike høyest», som Anette Stai sier, og hvem har vel større innflytelse på unge jenter enn nettopp motebransjen? Ellers synes jeg faktisk det kunne vært en god idé med helseattester innen idretten også...

Linn«Uansett så råder dobbeltmoralen i den bransjen. Om en og annen krever helseattest så vil flertallet fremdeles satse på anorektikere.

Tor