Helsekuppet

For ti år siden fikk vi en ny politisk styring i helsevesenet, innført av mennesker med en intens tro på at konkurranse er det eneste saliggjørende når man skal skape effektivitet.

PÅ PRIVATKLINIKK I FRAMTIDA? : «Kommer mine barnebarn til å bli født på privatklinikk, fordi deres mødre ikke stoler på det offentlige tilbudet?», spør Marta Breen, som er aktuell med boka «Rosa streker, røde tall - Jakten på hva som feiler verdens beste helsevesen». Illustrasjonsfoto: Aleksander Nordahl
PÅ PRIVATKLINIKK I FRAMTIDA? : «Kommer mine barnebarn til å bli født på privatklinikk, fordi deres mødre ikke stoler på det offentlige tilbudet?», spør Marta Breen, som er aktuell med boka «Rosa streker, røde tall - Jakten på hva som feiler verdens beste helsevesen». Illustrasjonsfoto: Aleksander Nordahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange politiske saker jeg burde ha satt meg inn i. Samfunnsdebatter jeg skulle fulgt, kronikker jeg burde lest. Om oljeboring i Lofoten. Monstermaster i Hardanger. Renter som går opp og ned. Og så pensjon, da. Ja, jeg vet at jeg bør spare i pensjonsfond! Men for å være ærlig har jeg alltid vært mer opptatt av gitarspillende svensker og prisen på halvliteren.

Helsepolitikk er en av disse kjedelige sakene jeg pleide å bla forbi. Bare ord som «Helse Sør-Øst» og «innsatsstyrt finansiering» kan jo få de fleste til å sovne. Det var først da jeg ble gravid, og fikk ansvar for et bitte lite menneske, at jeg måtte begynne å forholde meg til helsevesenet på det personlige plan. Alvoret rykket inn i livet, og jeg oppdaget at jeg sto i et sårbarhetsforhold til de offentlige tjenestene.

Det var nå det gikk opp for meg at helsevesenet ikke befant seg i trygge sosialdemokratiske hender, slik jeg hadde trodd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer