DEBATT

Coronaviruset:

Helsemyndighetene forebygger ikke luftsmitte

En farlig farse, skriver smittevern-eksperten.

SMITTEVERN: - Våre mange milliarder på bok – og generell kompetanse – må kunne brukes til å stoppe epidemien med gode nok smitteverntiltak, mener innsenderen. Bildet er tatt fra isolatposten på Ullevål sykehus. Foto: NTB Scanpix
SMITTEVERN: - Våre mange milliarder på bok – og generell kompetanse – må kunne brukes til å stoppe epidemien med gode nok smitteverntiltak, mener innsenderen. Bildet er tatt fra isolatposten på Ullevål sykehus. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hele innledningen og videre oppfølging av dagens Coronavirus-epidemi har vært en farlig farse der beredskapsplaner, beredskapsutstyr, rutiner og veiledning har manglet helt fra starten av. Det virker som om helsemyndighetene passivt godtar at en tsunami av Coronavirus skal velte inn over landet som en slags «Guds dom», særlig mot den eldre delen av befolkningen.

Norske myndigheters resignerte holdning har samtidig latterliggjort og forminsket de store anstrengelser Kina, Sør-Korea, Singapore og andre land har gjennomført for å redde sin befolkning.

I de asiatiske landene har de etter erkjennelsen av smitten raskt innført strenge tiltak for å forhindre både kontakt- og luftsmitte.

Importkontroll og karantenetiltak har vært imponerende, grundig testing og smitteoppsporing gjennomføres, proaktiv desinfeksjon i det offentlige samfunn og privat gjennomføres, godt smittevernutstyr og munnbind/åndedrettsvern er tilgjengelig og luftsmitte-isolasjon og behandling i sykehus har vært gjennomført av mulig- og sikkert smittede pasienter.

De har behandlet coronavirusutbruddet som Sars-utbruddet i 2003 – som også var et luft- og kontaktsmitteutbrudd.(1*)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer