Helseprofet i særklasse

- Ta dere sammen og tren, sier Marte Krogh til norske mødre og setter sinnene i kok. Det bør «folkehelseminister» Jonas Gahr Støre merke seg, skriver Geir Ramnefjell.

MANGLENDE ROLLEFORSTÅELSE:  Marte Krogh har et barn på ni måneder, er for tida hjemme - og har både au pair og vaskehjelp. Hun opplever sikkert likevel sitt liv som stressende nok, og at det å trene krever at hun tar seg sammen. Det vitner egentlig først og fremst om manglende rolleforståelse at hun deler disse tankene med leserne av bladet Mamma, skriver Dagbladets kommentator . Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
MANGLENDE ROLLEFORSTÅELSE: Marte Krogh har et barn på ni måneder, er for tida hjemme - og har både au pair og vaskehjelp. Hun opplever sikkert likevel sitt liv som stressende nok, og at det å trene krever at hun tar seg sammen. Det vitner egentlig først og fremst om manglende rolleforståelse at hun deler disse tankene med leserne av bladet Mamma, skriver Dagbladets kommentator . Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAGBLADET.NO BEKLAGER: Dagbladet.no beklager at vi i denne kommentarartikkelen har sitert Marte Krogh feil. Marte Krogh ba ikke norske mødre om å «ta seg sammen» da hun ble intervjuet i bladet Mamma (utgave 11, 2012). Hun sa «man må bare ta seg sammen». 

I 2013 er «la dem spise kake» blitt «ta dere sammen og tren!» Skjellsordene, og de syrlige vittighetene har haglet i avisspaltene og i sosiale medier mot Marte Krogh. Før var hun kjent som den stakkars kjæresten til finansmannen Jan Haudemann Andersen, som proklamerte at han ikke vil trille barnevogn. Nå er hun selv avslørt som like fæl, fordi hun oppfordrer mødre til å trene.

Marte Krogh har et barn på ni måneder, er for tida hjemme - og har både au pair og vaskehjelp. Hun opplever sikkert likevel sitt liv som stressende nok, og at det å trene krever at hun tar seg sammen. Det vitner egentlig først og fremst om manglende rolleforståelse at hun deler disse tankene med leserne av bladet Mamma. For er det noe folk ikke vil ha noe av, så er det formaninger fra de bedrestilte i samfunnet om hvordan de bør leve livene sine. Eller som komiker Lisa Tønne sier til VG: «Jeg visste jo at det fantes damer med sånne holdninger, men jeg visste ikke at de fikk lov til å snakke høyt av mannen sin».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer