Helslakt av Førdes leder-kabal

Kåre Willoch tapte for Einar Førde i NRKs styremøte tirsdag. Nå slår han hardt tilbake, og spår en rask død for stillingen til NRKs nye maktfigur: Hans-Tore Bjerkaas. - Tida vil vise at jeg har rett, fastslår Willoch.

NRK-styreformann Kåre Willoch er svært misfornøyd med at nåværende fjernsynsdirektør Hans-Tore Bjerkaas i framtida får bestemme hva Willoch skal høre og se både på radio og fjernsyn.

Styreleder Willoch ville stoppe Einar Førdes sammenslåing av direktørstillinger, men ble dundrende nedstemt i NRKs styre på tirsdag. Nå spår han den nye direktørstillingen en rask død.

- Å slå sammen programmeringsjobben for NRK TV og radio var ikke lurt. Det er overveiende sannsynlig at kringkasteransvaret kommer til å bli delt igjen. Tida vil vise at jeg har rett, sier en skråsikker styreformann.

Gammelmodig

- Jeg skjønner ikke hvorfor vi skal prøve dette, når andre har forsøkt og feilet tidligere. BBC går nå tilbake til atskilte programsjefer for radio og fjernsyn. Da synes jeg ikke det er så gammelmodig at jeg har samme syn på saken , sier den 71 år gamle Willoch, som beskyldes for å ha en gammel manns tanker om NRKs nye medieframtid.

- NRKs nye medieverden er så komplisert og krever så ekstrem innsikt at det ikke er noen god idé å gi en og samme person ansvaret for både radio og TV. Det er ikke lurt.

- Hvorfor ikke gi den nye direktørjobben en sjanse?

- Dette er ikke verd forsøket. Det er en komplisert prosess å gå fram og tilbake. Tida vil vise at jeg har rett .

Hauk over hauk
Hauk over hauk Vis mer

Sitter godt

- Flere, deriblant TV3-sjef Kalle Lisberg, mener at du bør gå av på grunn av din motvilje mot omstillingsprosessen?

- Jeg går ikke av. Jeg har fått i oppdrag å lede styret fram til 1. juli. Det er overhodet ikke aktuelt å trekke seg før den tid.