Gotti:

Helslakt for ny Travolta-film

- Jeg vil heller våkne opp ved siden av et avskåret hestehode enn å se «Gotti» en gang til, skriver anmelderen i New York Times.

TRAILER: I «Gotti» spiller John Travolta rollen som den italiensk-amerikanske mafiosoen John Gotti, som var overhodet i mafiafamilien Gambino i perioden 1986 til 1992. Rollen som Gottis kone spilles av Travoltas egen kone, Kelly Preston. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gangsterfilmen «Gotti» med John Travolta i hovedrollen har fått sjelden hard medfart på anmeldelses-siden Rotten Tomatoes.

Nettstedet samler filmanmeldelser og gir en score basert på hvor positive eller negative kritikkene er. Jo lavere prosentscore, jo mer «råtten» er filmen.

I skrivende stund har «Gotti» 25 negative anmeldelser, og ingen gode. Så langt opplever filmen dermed helslakt.

I «Gotti» spiller John Travolta rollen som den italiensk-amerikanske mafiosoen John Gotti, som var overhodet i mafiafamilien Gambino i perioden 1986 til 1992. Rollen som Gottis kone spilles av Travoltas egen kone, Kelly Preston.

Avskåret hestehode

New York Posts anmelder mener filmen er «den verste mafiafilmen som noen gang er laget», og skriver: «Jeg vil heller våkne opp ved siden av et avskåret hestehode, enn å se «Gotti» en gang til».

Entertainment Weekly skriver at «det er ikke en god film. Men skylden kan ikke legges ved de Ferragamo-skodde føttene til hovedrolleinnehaveren».

Også anmelderen fra Los Angeles Times mener Travolta spiller godt, men at filmen likevel blir for dårlig. «Om bare alt det gode arbeidet var gjort i en mye bedre film», skriver han.

På nettsiden Metacritic, som er Rotten Tomates konkurrent, er filmen i skrivende stund rangert med en god anmeldelse, åtte dårlige anmeldelser, og en anmeldelse som vurderer filmen som helt ok.

Filmen er så langt ikke anmeldt i Norge.

- På kanten av tilværelsen

John Travolta har gjennom årenes løp spilt en rekke roller som personer på feil side av loven. Blant de mest kjente er Vincent Vega i «Pulp Fiction».

Da Dagbladet snakket med John Travolta, da filmen ble vist under filmfestivalen i Cannes, sa han at han ikke vet hva som trekker en person mot et kriminelt liv.

- Men jeg likte denne historien fordi den handler om hvor skjørt livet deres er, hvor tynn isen er under føttene på dem, sier han om medlemmene av mafiaen.

- Jeg liker å danse ute på kanten av tilværelsen. Jeg tror disse menneskene alltid er litt nervøse, fordi de ikke vet om de kommer til å overleve til dagen etterpå. Samtidig er de så vant til det. De vet at de kan dø hver eneste dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer