Helslakt for Zwart

Filmanmeldere har ikke mye pent å skrive om Harald Zwarts nye storfilm, «Skyggejegerne: Demonenes by».

KRITIKK: Harald Zwarts nye film «Skyggejegerne: Demonenes by», som har premiere i Norge på fredag, får slakt av verdens filmanmeldere. Foto: Stella Pictures
KRITIKK: Harald Zwarts nye film «Skyggejegerne: Demonenes by», som har premiere i Norge på fredag, får slakt av verdens filmanmeldere. Foto: Stella PicturesVis mer

The Wrap kaller filmen for «uspiselig», «gjennomført kjedelig» og «en tung plikt å se», og at det «verste er at en film nummer to allerede er underveis».

Time Out New York gir Zwart-filmen én stjerne av fem. Nettstedet trekker frem alle likhetene med «Harry Potter», og mener det er gjort «med samme eleganse som collagen til en førsteklassing» og aldri blir annet enn «sjelløst forsøk på å fange Potter-magien».

Village Voice mener filmen svikter selv kjernepublikummet, fordi den verken gir dem karakterer de ønsker å være eller skaper en dypfølt mytologi. «Den er kjedelig og begrenset selv når den tør å bryte ut av formelen».

New York Post deler ut en stjerne av fire, og mener det er pøst på til smertepunktet med hele «sjekklisten av ting som selger fantasyfiction for unge» - til ingen nytte. «Alt annet enn en triumf», fastslår avisens anmelder allerede i innledningen.

Nettstedet Film.com kaller den for «en eksepsjonelt dum film», og det er noe av det mest positive. Regissør Zwart gis ikke hele skylden, fordi anmelderen mener «ingen enkeltperson kan lage noe så uengasjerende og kjedelig».

Filmen har premiere i Norge på fredag.

(NTB)