Anmeldelse: Amund Maarud & Lucky Lips - «Perfect Stranger»

Helstøpt country/blues-miks

Amund Maarud går nye veier med countrybandet Lucky Lips.

GOD MATCH: Bluesmannen Amund Maarud og Malin Pettersen og resten av countrybandet Lucky Lips har slått seg sammen på albumet «Perfect Stranger». Til venstre Stian Jørgen Sveen. Foto: Gunnar Knutsen
GOD MATCH: Bluesmannen Amund Maarud og Malin Pettersen og resten av countrybandet Lucky Lips har slått seg sammen på albumet «Perfect Stranger». Til venstre Stian Jørgen Sveen. Foto: Gunnar Knutsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Amund Maarud er aktuell med to album, det ene noe bredere enn det andre. Det er symptomatisk for denne allestedsnærværende mannen fra Skogbygda i Nes.

Ingen ting skal være uprøvd, og denne gang dreier deg seg om teatermusikk («Fruen fra havet») og country- og bluesprosjektet Amund Maarud & Lucky Lips.

Snaxville

Lucky Lips er ett av Norges beste country/americana-band, kåret til Europas beste bluegrassband i 2011 og tidligere denne måneden på scenen under gedigne Americanafest i Nashville.

Bandets to første plater ble gitt ut på Maarud-brødrenes Snaxville Recordings, så det er gamle kjenninger som endelig har bestemt seg for å samarbeide. Les anmeldelsen av «Mountain Dust» (2012) og «Coming Home» (2016) her.

Beholder signaturen

Amund har skrevet låtene på «Perfect Stranger» med Lucky Lips i tankene, og henvender seg dermed for første gang til et countrypublikum. Men tro ikke et øyeblikk at hans signatur er visket bort. Tvert imot har de sammen funnet et uttrykk som forener country og blues på en fortreffelig måte, et uttrykk som mikser Amunds låtskriving og hans bluesgitar, de to stemmene til Amund Maarud og Malin Pettersen, Stian Jørgen Sveens steelgitar og Even Reinsfelt Kroghs banjo. Med mere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer